Εκδήλωση με θέμα τις επερχόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης από την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Εκδήλωση με θέμα τις επερχόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, από την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης). Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης και  ο Γραμματέας Τοπικής  Αυτοδιοίκησης της ΝΔ., κ. Τάσος Γαϊτάνης.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στα γραφεία της ΠΕΔ, όπου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, και αιρετοί Δήμαρχοι κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το επικείμενο νομοσχέδιο, Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι».

Ο κ. Βοσκόπουλος κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα προβλήματα του νομοσχεδίου, στις αλλαγές που πρέπει να λάβουν χώρα, καθώς και στις προτάσεις της ΚΕΔΕ, οι οποίες δυστυχώς δεν γίνονται δεκτές από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη.

Κατά τις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας είπε:

«Έχουμε τη χαρά σήμερα να έχουμε κοντά μας τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και  τον Γραμματέα Τοπικής  Αυτοδιοίκησης  της ΝΔ, κ. Τάσο Γαϊτάνη, οι οποίοι θα μας ενημερώσουν για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», και, καθώς σύντομα η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση, πρέπει να γνωρίζουμε τις θέσεις της πάνω στο θέμα αυτό, αφού μας αφορά άμεσα όλους τους αυτοδιοικητικούς».

 

Στην εκδήλωση που ακολούθησε τον διάλογο με τους αυτοδιοικητικούς και τα στελέχη της ΝΔ άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκδήλωσης, αφού είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να υπάρξει μια ανοιχτή και διαρκής διαβούλευση για ένα τόσο σημαντικό για την τοπική αυτοδιοίκηση θέμα. Ανέφερε, επίσης, ότι η συνάντηση αυτή, δεν χαρακτηρίζεται από κομματικό, αλλά από καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, αφού συμμετέχουν και εκλεγμένοι αιρετοί με άλλες παρατάξεις εκτός της Νέας Δημοκρατίας. Τέλος, ευχήθηκε από τον διάλογο, που θα ακολουθήσει, να προκύψουν σημαντικά και χρήσιμα συμπεράσματα.