Η εκδήλωση για την προβολή της ταινίας «Παύλος Μελάς» (φωτογραφίες & βίντεο)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 107ης επετείου των ελευθερίων της Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, εκδήλωση με προβολή της «απαγορευμένης» ταινίας «Παύλος Μελάς», στην αίθουσα  «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Από νωρίς η αίθουσα γέμισε με κόσμο και αυτό στάθηκε ως αφορμή να επαναληφθεί η προβολή και σήμερα στην ίδια αίθουσα και ώρα 19:00.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πέτρος Γώγος ενώ προλόγισαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας Aρχ. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης και η νομικός Αριάδνη Νούκα, με  συντονιστή τον Φιλόλογο Δημήτριο Παπαδόπουλο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές καθώς και ο  ηθοποιός που υποδύθηκε στην ταινία  τον Παύλο Μελά  Λάκης Κομνηνός.

Την προβολή της ταινίας διοργάνωσαν, ο Δήμος Φλώρινας και το σωματείο «Ευνομία» με συνδιοργανωτές: την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης- Πρεσπών και Εορδαίας, την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας,  το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, τον Φ.Σ.Φ. “Ο Αριστοτέλης” και  το Αρχείον Πολιτισμού.