Η ημερίδα – αφιέρωμα στα σχολεία του Δήμου Φλώρινας (φωτογραφίες & βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 4 Απριλίου, η ημερίδα – αφιέρωμα στα σχολεία του Δήμου Φλώρινας,  που διοργάνωσε το εργαστήριο Τοπικής Ιστορίας του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Φλώρινας και τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Η ίδρυση των σχολείων, η δράση τους στο κοινωνικό σύνολο, το εκπαιδευτικό προσωπικό τους, η συνεργασία τους με άλλα σχολεία και τα πρόσωπα που τα σημάδεψαν στο πέρασμα των χρόνων, ήταν οι άξονες των εισηγήσεων.

Σχολεία με πάνω από 100 χρόνια λειτουργίας, αλλά και νεότερα, που σε συνδυασμό με τη λειτουργία της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και μετέπειτα της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου σηματοδοτούν τον εκπαιδευτικό πλούτο της Φλώρινας.

Πριν την παρουσίαση των σχολείων από τους φοιτητές, την ημερίδα χαιρέτισε η αντιδήμαρχος Φλώρινας Όλγα Μούσιου, ενώ σύντομες τοποθετήσεις έκαναν η Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας του τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Σοφία Ηλιάδου – Τάχου και ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Κίμων Σαββάκης.

Να σημειωθεί πως υπήρξε και ξεχωριστή αναφορά, μέσω εισήγησης από την Ρένα Κουρεμένου, για το εβραϊκό σχολείο της Φλώρινας, ενώ στο τέλος έγιναν εισηγήσεις από την κα Γκόλια για τα ευρωπαϊκά προγράμματα τοπικής ιστορίας, τον κ. Κασκαμανίδη για τη μελέτη της τοπικής ιστορίας και τον κ. Σεχίδη για τον Όμιλο Τοπικής Ιστορίας.