Η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας στην Φλώρινα (φώτο & βίντεο)

Η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας στην Φλώρινα

«Η Ευρωπαϊκή συνοχή σε κίνδυνο;» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στη Φλώρινα από την Δ.Ε. του παραρτήματος Φλώρινας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, με κύριο ομιλητή τον Dr. Κωνσταντίνο Στεργίου.

Μέλη διαφόρων παραρτημάτων της Ε.Γ.Ε. από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην εκδήλωση,  την οποία χαιρέτισε η Πρόεδρος του παραρτήματος Φλώρινας Χρύσα Μάντση, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και εξηγώντας τους ότι η επιλογή του θέματος έγινε μετά από συζήτηση και επειδή η Ε.Γ.Ε. αφουγκράζεται τις ανησυχίες της κοινωνίας και προσπαθεί να είναι πρωτοποριακή.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Κώστα Φιλιππίδη μέλος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, ο οποίος τόνισε ότι μέσα από συζητήσεις και εποικοδομητικούς διαλόγους για θέματα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορέσουν να επιτευχθούν στόχοι.

Η Αντιπρόεδρος του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου Ντένα Λογιάδου  αναφέρθηκε στο κυρίως θέμα της διοργάνωσης, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι οι πολίτες δεν έλκονται πλέον από το όραμα της Ευρώπης, νιώθουν αποξενωμένοι από τη λήψη αποφάσεων που ρυθμίζουν καίριους τομείς της ζωής τους.

Η Δώρα Γλυκοπούλου πήρε το λόγο και παρακάλεσε τις φίλες και τους φίλους να προσευχηθούν για τη Νινέτα Φραγκιδάκη η οποία απουσίαζε για λόγους υγείας.

 

Τέλος την σκυτάλη πήρε ο Κωστής Στεργίου, εκπροσωπώντας τον Ο.Ε.ΝΕ.Φ., ο οποίος εισηγήθηκε του κεντρικού θέματος και πρότεινε τη δημιουργία διαλόγου θεωρώντας πως η έλλειψη αυτού οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα και παρεξηγήσεις.