Καταπληκτική η ερμηνεία της Φλωρινιώτισσας Έλενας Φερεντίνου στην εκδήλωση «95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» (βίντεο)

Μια μοναδική συναυλία – αφιέρωμα με τίτλο «95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2019».

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και γέμισε ασφυκτικά τον χώρο για να απολαύσει την ξεχωριστή μουσική βραδιά με τραγουδιστές τον Βασίλη Λέκκα, την Πάολα και την Έλενα Φερεντίνου, υπό τους ήχους της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

H Έλενα Φερεντίνου, κόρη του συμπολίτη μας Φαίδωνα και της Λίας,  στην πρώτη της ουσιαστικά δημόσια εμφάνιση σε τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως τα «Πρέσπεια» ερμήνευσε τραγούδια σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Η Έλενα εδώ και λίγα χρόνια έχει ανοίξει τα φτερά της τραγουδώντας σε μουσικές σκηνές των Αθηνών. Εργάστηκε σκληρά καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια με επιμονή και υπομονή κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και να καταλάβει μια θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η ίδια συγκινημένη μας μίλησε για τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις και για το χώρο του τραγουδιού που την κέρδισε.

«Με θυμάμαι μικρη στο δημοτικό να περιμένω την ώρα της μουσικής  με τεράστια χαρά! Μόνο η ώρα του παιδιού δεν ήτανε για μένα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μαθηματα.

Είμαι πολύ χαρούμενη γι’αυτή τη συναυλία, σίγουρα  παίζει ρόλο το ότι είναι η πρώτη μου επίσημη συμμετοχή και μάλιστα στην πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ αλλά ο σημαντικότερος λόγος για μένα είναι ο Μίκης!

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι βάση μου, αισθάνομαι να με περιβάλει μια ασφάλεια με την ύπαρξη του, τη μια μερα ο κοσμος τον βριζει και την επομένη τον αγαπά για τους ίδιους ακριβώς λόγους, είναι παντα μια έκπληξη! Η γενιά μου  παρέλαβε ένα κατεστραμμένο σύστημα που μπάζει από παντού, μια φούσκα, που πρέπει μέσα σ’ αυτή να επιβιώσει κόντρα σε όλα και επειδή δεν υπάρχει πια το να βγούμε στο δρόμο, να διεκδικήσουμε, να αλλάξουμε αυτό που δεν μας αρέσει….ευτυχώς υπάρχουν τα τραγούδια του Μίκη, κάθε φορά που τα τραγουδάω αισθάνομαι ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο! Γουστάρω να τραγουδάω με  την ψυχή μου, να επικοινωνώ στον κόσμο αυτό που εγώ αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή και να γινόμαστε  μια μαγική παρέα!»