Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εσπερίδα: “Προστατεύοντας το παιδί από τη βία” (φωτογραφίες και βίντεο)

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε εσπερίδα για γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες, φοιτητές και φοιτήτριες με θέμα: Προστατεύοντας το παιδί από τη βία στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθυντής Β/θμιας εκπαίδευσης Παύλος Ιωάννου, ο Δ/ντης του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας, ο Αντώνης Σίπκας Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας, η Όλγα Μούσιου Μυλωνά Δημοτική Σύμουλος – Πρόεδρος της επιτροπής του Δήμου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και Σχολική Σύμβουλος, η Εισαγγελέας Ευφημία Τσιράκογλου, Οργανωτικό μέλος της ΕΛΜΕ Φλώρινας, ενώ ευχές έστειλε ο Γιάννης Αντωνιάδης Βουλευτής ΝΔ Φλώρινας ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι διακεκριμένοι επιστήμονες Γ. Νικολαΐδης και Γ. Μόσχος με θέματα «Βία κατά των παιδιών στην οικογένεια: Έκταση, χαρακτηριστικά και τρόποι αντιμετώπισης» και «Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο: Πόσο βοηθούν ο διάλογος και η συμμετοχή των μαθητών στη λήψη αποφάσεων» αντίστοιχα.

Διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του, την ΕΛΜΕ Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας.