Με σκορ 3-3 έληξε ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «Δ.Α. Φλώρινας – Παλαίμαχοι  Θεσσαλονίκης» (φώτο & βίντεο)

Το έτος 2018 έχει χαρακτηριστεί από την Ελληνική Αστυνομία ως «έτος κατά των ναρκωτικών» και στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας συνδιοργάνωσε με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας αγώνα ποδοσφαίρου στο Δ.Α.Κ. Φλώρινας μεταξύ των ομάδων «Δ.Α. Φλώρινας – Παλαίμαχοι  Θεσσαλονίκης» τη Δευτέρα 07 Μαϊου 2018.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι: Παλιογιάννης Δημήτριος Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας, Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Λαμπρινός, Αμαραντίδης Ευθύμιος Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Μπίρος Στέφανος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Λυσσαρίδης Γεώργιος Πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ορφανός Κώστας Πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Θεσσαλονίκης, Μπαρδάκας Χρήστος Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας.

 

Παλιογιάννης Δημήτριος Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας

Ναι στη ζωή, Ναι στον αθλητισμό, Όχι στα ναρκωτικά με αυτό το μήνυμα ξεκινάμε τη σημερινή μας εκδήλωση και ευχή όλων μας είναι με αυτό το μήνυμα να πορευτούν στη ζωή τους οι νέοι άνθρωποι. Κ. Αντιπεριφερειάρχη ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί δεχτήκατε χωρίς δεύτερη σκέψη να συνδιοργανώσετε με αυτή την εκδήλωση που μοναδικό σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα τους νέους ώστε να ενημερωθούν για τη μάστιγα των ναρκωτικών και για τις καταστροφικές συνέπειες της χρήσης τους, γιατί η γνώση είναι δύναμη που τους θωρακίζει από κάθε βλαβερή επιρροή. Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τους βετεράνους ποδοσφαιριστές ομάδων Θεσσαλονίκης, ανθρώπους που έγραψαν ιστορία στα γήπεδα και τίμησαν τον ελληνικό αθλητισμό. Η προσφορά τους στην κοινωνία συνεχίζεται αμείωτη.

 

Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Λαμπρινός

Εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Θεόκλητου

Η διοργάνωση αυτή των βετεράνων ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και Φλωρίνης αφορά τη μάστιγα των ναρκωτικών και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, εκ μέρους του Σεβασμιότατου μας, αυτή η μάστιγα να εκλείψει και ο μόνος τρόπος γ, είναι να φεύγουμε από τα ναρκωτικά και να ερχόμαστε στον αθλητισμό όπως κάνετε καλά εσείς και οι νέοι μας αθλητές. Στα δικά μας παιδιά εύχομαι όλοι  μικροί και μεγάλοι να ακολουθήσουν τον αθλητισμό για να αποφύγουν τη λαίλαπα των ναρκωτικών. Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση

 

Αμαραντίδης Ευθύμιος Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας

Καλησπέρα και από μένα. Να σας καλωσορίζω όλους στη σημερινή εκδήλωση η οποία εντάσσεται στα πλαίσια πρωτοβουλιών που ανέλαβε η ελληνική αστυνομία σχετικά με το έτος 2018 το οποίο έχει καθοριστεί, έχει χαρακτηριστεί, έχει τεθεί ως στόχος. Είναι έτος κατά των ναρκωτικών και στο πλαίσιο αυτό η γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιεί μία εβδομάδα δράσεων κατά των ναρκωτικών, μία εβδομάδα δράσεων η οποία ξεκινάει σήμερα και τελειώνει την Κυριακή. Συγκεκριμένα από την υπηρεσία μας πραγματοποιούνται δράσεις για την καταπολέμηση των ναρκωτικών με τη συμπαράσταση όλων των κοινωνικών φορέων και των ευαισθητοποιημένων πολιτών στη μάστιγα των ναρκωτικών. Οι δράσεις που σχεδιάστηκαν έχουν τη μορφή ημερίδων, διαλέξεων και αθλητικών εκδηλώσεων όπως η σημερινή και στόχος μας είναι η ανάδειξη της βούλησης  της πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας να ενημερωθεί η κοινωνία και κυρίως οι νέοι για τη μάστιγα των ναρκωτικών και τις συνέπειες που έχει η χρήση τους. Κάθε ανθρώπινη ζωή που σώζεται από τη δίνη των ναρκωτικών μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου. Να ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου όλους όσους βοήθησαν και όσους συμμετέχουν στην σημερινή εκδήλωση τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο οι οποίοι πάντα είναι κοντά μας, να ευχαριστήσω τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Θεσσαλονίκης τους βετεράνους ποδοσφαιριστές Θεσσαλονίκης οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και είναι τιμή μας να σας έχουμε μαζί μας. Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί μεγαλώσαμε βλέποντας μπάλα παρακολουθώντας εσάς. Να είστε καλά.

 

Μπίρος Στέφανος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Καλησπέρα και από μένα.

Καταρχήν να καλωσορίσω τους βετεράνους της Θεσσαλονίκης, είναι ιδιαίτερη τιμή για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας να βρίσκεται σήμερα δίπλα σε μία πολύ σημαντική εκδήλωση γιατί με αυτό τον τρόπο στέλνουν το μήνυμα Ναι στη ζωή Όχι στα ναρκωτικά και αυτό νομίζω είναι πιο επίκαιρο όσο ποτέ διότι η κοινωνία σήμερα με όλα τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει, πολλές φορές δεν βλέπει ποιος είναι ο στόχος και ποιο είναι το μέλλον αλλά παρασύρεται σε δρόμους οι οποίοι δεν έχουν καμία προοπτική για κάθε άνθρωπο. Θέλω να συγχαρώ την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που παίρνει και εμείς ως Περιφερειακή αρχή θα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια την οποία δίνει. Όραμα και ελπίδα για τους νέους μας. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τους βετεράνους της Θεσσαλονίκης για τη σημαντική παρουσία τους και τους στόχους που βάζουν για να έχουν τα παιδιά μας ένα διαφορετικό μέλλον και είμαστε περήφανοι για αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση που γίνεται σήμερα στη Φλώρινα. Καλή επιτυχία σε όλους και νομίζω ότι η Αστυνομική Διεύθυνση με τις πρωτοβουλίες που παίρνει όχι μόνο αναδεικνύει την ανθρώπινη διάσταση σε κάθε πλευρά αλλά είναι πρωταγωνιστής. Να’ στε καλά Ας απολαύσουμε τους βετεράνους και τους αθλητές της αστυνομικής διεύθυνσης Φλώρινας.

 

Λυσσαρίδης Γεώργιος Πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Σεβαστέ πατέρα, κ. Αντιπεριφερειάρχη, κ.  Δήμαρχε, κ. Αστυνομικοί Διευθυντές εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης θέλω να σας ευχαριστήσω για τη ξεχωριστή τιμή που κάνετε στο σύλλογό μας να τον προσκαλέσετε για την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που έχετε αφιερώσει στο πλαίσιο γενικής πρωτοβουλίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουνε συντελεστεί δραματικές μεταβολές σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες με αποτέλεσμα στερεότυπα και παραδοσιακοί πυλώνες όπως ο θεσμός της οικογένειας να έχουν κλονιστεί. Οι παρενέργειες είναι πολλές και μέσα σε αυτές είναι και η καταφυγή, νέων κυρίως ανθρώπων, δυστυχώς, στα ναρκωτικά σαν ένα μέσο να υποκαταστήσουν την πραγματικότητα με μία εικονική πραγματικότητα, με μία πλασματική πρόσκαιρη ευημερία.  Τα δεινά τα πληρώνει όλη η κοινωνία, οι οικογένειες θρηνούν χρήματα, η κοινωνία θρηνεί απώλειες νέων ανθρώπων και σε όλα αυτά θα πρέπει να αναπτύξουμε αμυντικούς μηχανισμούς.  Αυτό που επιχειρείται εσείς και άλλοι αρμόδιοι φορείς με την ενημέρωση, την διάχυση της γνώσης για τις συνέπειες της χρήσης και όλες οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες είναι πραγματικά ένας αποτελεσματικός αμυντικός μηχανισμός και βεβαίως, όπως είπατε και εσείς, η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι ένα ισχυρότατο ανάχωμα σε αυτή τη μάστιγα, σε αυτό τον κίνδυνο που διατρέχουν οι νέοι της εποχής μας. Να σας ευχαριστήσουμε και πάλι για την πρόσκληση, να σας συγχαρούμε για την πρωτοβουλία που πήρατε και σε ανάμνηση και σε ένδειξη ευχαριστιών για την τιμή που μας κάνατε ο πρόεδρος του συλλόγου μας ο κύριος Κώστας Ορφανός θα απονείμει στη διοργανώτρια Αστυνομική Διεύθυνση ένα αναμνηστικό του συλλόγου μας.

Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών και η έναρξη του αγώνα ο οποίος έληξε ισόπαλος με σκορ 3 – 3.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση: