Μικροί Επιχειρηματίες: Τα παιδιά δημιουργούν την δική τους επιχείρηση! Μια επιμορφωτική δράση για εκπαιδευτικούς και γονείς.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Πώς θα σας φαινόταν μικρά παιδιά να μπορούν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση που θα κατασκευάζει ρομπότ; Έχετε φανταστεί ποτέ πώς μπορούν τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για την επιχειρηματικότητα; Πώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με οικονομικά ζητήματα;
Τώρα, εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν το ηλεκτρονικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι KidVenture για να προωθήσουν αρχές επιχειρηματικότητας σε παιδιά! Μέσα αυτό τα παιδιά θα σχηματίσουν την ομάδα τους, θα σχεδιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο και θα κατασκευάσουν το δικό τους ρομπότ!
Το παιχνίδι KidVenture υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + Action: KA2: KidVenture – Increasing the entrepreneurial culture of children through gaming (Project No. 2016-1-UK01-KA201-024262, website: http://www.kidventure.eu/) με τη συμμετοχή του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Την Τετάρτη 22/05/2019, στις 6:00 μμ, στο Eργαστήριο Yπολογιστών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί δίωρη δια ζώσης επιμορφωτική ημερίδα και θα παίξουμε μαζί το παιχνίδι. Ελάτε να φτιάξουμε ρομπότ.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέχρι και την Δευτέρα 20/05/2019. Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων είναι 70 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τσολοπάνη Ιωάννα (email: [email protected] & [email protected])
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Μπράτιτσης Θαρρενός
Αναπληρωτής Καθηγητής
Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών

KidVenture Newsletter (1)