Ο Δήμος Φλώρινας συμμετείχε στη δράση «Τρέχουμε για τον αυτισμό»

Ο Δήμος Φλώρινας συμμετείχε την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 στη δράση «Τρέχουμε τον μήνα Απρίλιο για τον Αυτισμό – raceforautism», η οποία πραγματοποιείται πανελλαδικά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής.

Στη Φλώρινα, τη δράση διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τη συνδρομή της Π.Ε. Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας και στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκε συμβολική πορεία τριών (3) χιλιομέτρων.

Τον Δήμο Φλώρινας εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Μιχάλης Χάτζιος.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φλώρινας ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά αγκαλιάζουμε τη δράση που πραγματοποιεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, μία δράση αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και αναγνώρισης των προβλημάτων που έχουν σχέση με τον αυτισμό. Τιμούμε τον αγώνα όλων αυτών των ανθρώπων, τον κάνουμε ορατό και στέλνουμε μήνυμα αγάπης, σεβασμού, κινητοποίησης και ενσωμάτωσης τους. Είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο να δίνουμε αγάπη στον συνάνθρωπό μας και να του χαρίζουμε χαμόγελο».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας είπε: «Όλο τον Απρίλιο αθλούμαστε για τον αυτισμό. Να τον κάνουμε ορατό. Ο αυτισμός είναι μία διαφορετικότητα. Μια διαφορετικότητα, που αν σκεφτούμε ότι η φύση μας έκανε όλους διαφορετικούς, τότε θα ανακαλύψουμε εύκολα ότι στον πολύχρωμο κήπο της κοινωνίας, το παρτέρι του αυτισμού δεν είναι παράταιρο, αλλά ένα ξεχωριστό παρτέρι με πανέμορφα και σπάνια λουλούδια. Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Παρδάλη για την πρόσκληση συμμετοχής και με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε παιδιά τα οποία συνάντησα στην πορεία μου ως εκπαιδευτικός, παιδιά με αυτισμό, με τα μάτια των οποίων ανακάλυψα έναν νέο κόσμο συναρπαστικό και πανέμορφο».

Στη δράση συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ιωάννης Παρδάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία κα Αγνή Σιδηροπούλου και ο εκπρόσωπος των ΚΕΣΥ Φλώρινας κ. Νικόλαος Γαλαρινιώτης.