Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Φλώρινα

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας.

Σήμερα, Πέμπτη 25 Μαρτίου, σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας παιανίζοντας εμβατήρια πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους  της  πόλης.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα ενώ ο πανηγυρικός της επετείου εκφωνήθηκε από την εκπαιδευτικό Όλγα Μούσιου –  Μυλωνά.

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη.

Στεφάνι κατέθεσαν οι: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Βουλευτής ΝΔ Φλώρινας, Ανώτερος Διοικητής φρουράς Φλώρινας, Δήμαρχος Φλώρινας, Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, Πρόεδρος Κοινότητας Φλώρινας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια επικράτησε σιγή ενός λεπτού για τους ηρωικούς πεσόντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος και πριν το πέρας της τελετής ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Οι φετινές εκδηλώσεις ήταν λιτές και χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊου. Για τον ίδιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.