Ο οργανισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών για την ματαίωση των εκδηλώσεων “Πρέσπες 2020”

Ο Οργανισμός εδώ και τριάντα χρόνια στέκεται δίπλα στους πολίτες και τους θεσμικούς φορείς του Νομού μας με υπερκομματική αντίληψη, σεβασμό και υπευθυνότητα, απέναντι στον τόπο και την κοινωνία. Ρόλος που αναγνωρίζεται από όλους τοπικά και Πανελλήνια.

Η πανδημία έφερε τρομοκρατικές αλλαγές στους τρόπους σκέψης και λειτουργίας. Επηρεάζει την καθημερινότητα μας αλλά και τους διαχρονικούς μας σχεδιασμούς.

Σταθμίζοντας τους παράγοντες αυτούς, παρά το γεγονός ότι ήταν όλα έτοιμα για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ 2020» αποφασίσαμε ομόφωνα την ματαίωση τους σε αυτό το χρονικό διάστημα. Θέλαμε να εκπέψομε από τη Φλώρινα ένα μήνυμα διαφορετικό για τον πολιτισμό που πλήττεται, αλλά αυτό δε κατέστη δυνατό.

Με σεβασμό στην ταυτότητά μας και της ιδέας που υπηρετεί ο θεσμός, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας καταστήσει μέρος του ΄΄προβλήματος΄΄, όταν όλοι μας (Δ.Σ.- Καλ.Διευθυντής-Οργανωτική Επιτροπή), φίλοι του Οργανισμού είμαστε μέρος της ίδιας κοινωνίας.

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Σακελλαροπούλου για την προθυμία της να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις και την υπόσχεσή της ότι θα βρεθεί σύντομα στη Φλώρινα. Την Υπ. Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη, τον Υπ. Εσωτερικών κ. Δ. Θεοδωρικάκο και την Κυβέρνηση για τον ορισμό εκπροσώπισής της με την παρουσία του Υπ. ΜΑΚ-ΘΡΑΚΗΣ κ. Θ. Καράογλου.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που ταξιδεύετε στον πολιτισμό τριάντα χρόνια μαζί μας και τους φίλους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε

Ο πλούς των Πρεσπών θα συνεχισθεί…

Θα συναντηθούμε όλοι μαζί όταν παρέλθει η πανδημία για να γιορτάσουμε δίχως ενοχές, όπως κάνουμε εδώ και τριάντα χρόνια.

Για τον Οργανισμό

Η Πρόεδρος

Χρύσα Μάντση

25/08/2020