Παρουσίαση του βιβλίου του Φ.Φραγκούλη

ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ Ε.Α. ΦΡΑΓΚΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

 

Στη γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΑΤΕΡΟΝ» στο Αμύνταιο, παρουσιάστηκε το βιβλίο «ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;» του πρώην αρχηγού του ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη, την Κυριακή 25.11.2012.

Ο κ. Φραγκούλης είπε ότι η Τουρκία είναι ο πραγματικός εχθρός της χώρας μας για μια χιλιετία, ενώ τις διαφορές μας με την FYROM τις χαρακτήρισε ως «τεχνητές».

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης.

Για τον κ. Φραγκούλη και το βιβλίο του μίλησαν ο Παναγιώτης Εσκίογλου , καθηγητής ΑΠΘ, ο Γιώργος Λιάνης , π. βουλευτής και δημοσιογράφος,

ο Νίκος Μέρτζος, δημοσιογράφος και πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ο Κώστας Φωτιάδης , καθηγητής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  και φυσικά ο ίδιος ο κ. Φράγκος Φραγκούλης.

Την εκδήλωση συντόνισε η Πασχαλιά Ζαμπούνη.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη ζωή και τις στρατιωτικές ικανότητες του κ. Φραγκούλη αλλά και στο συγγραφικό έργο του πρώην αρχηγού του ΓΕΣ. Ακόμα μίλησαν για την άδικη αποστράτευση του με το αστείο αιτιολογικό ότι προετοίμαζε πραξικόπημα ανατροπής της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου!!! Η αστειότητα αυτή κατέπεσε μόνη της όταν λίγο αργότερα η υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Πικραμένου τον έκανε Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

  Σήμερα ήρθα να δω τους φίλους μου στο Αμύνταιο και ήταν η καλύτερη ευκαιρία για μένα να με δουν και από την άλλη πλευρά μου. Να με δουν από την πλευρά του ανθρώπου που ενδιαφέρεται όχι μόνο τι γίνεται στην πατρίδα του αλλά τι γίνεται και στον περίγυρο. Για να μπορούμε να απομυθοποιήσουμε εχθρούς και φίλους. Κι επειδή σαν χώρα είμαστε απ’ αυτούς που πρώτα απ’ όλα εργάζονται για τον πολιτισμό, για τις εθνικές αξίες και πάνω απ’ όλα για τα παιδιά μας, θέλουμε οι γείτονες  όλοι να είναι φίλοι. Αλλά όταν ένας δεν σα «παίζει» επί ίσοις όροις όπως είναι ο φίλος μας ο Οθωμανός Αχμέτ Νταβούτογλου κι έρχεται εδώ με απειλές και λέγοντας ότι ισχύει το Casus Belli, δεν θέλουμε τέτοιους φίλους. Θέλουμε ανθρώπους που θα μας βλέπουν κατ’ ευθείαν στα μάτια, θα μας μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας και θα σταθούν πραγματικά στο πλευρό μας. τώρα που είναι δύσκολες ώρες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί επιλέξατε να διαπραγματευτείτε τα εσωτερικά της Τουρκίας και τις σχέσεις της με την Ελλάδα και όχι με άλλες γειτονικές χώρες που και μ’ αυτές έχουμε προβλήματα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατά την εκτίμηση τη δικιά μου επί 1000 χρόνια είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία. Με τα γειτονικά μας κράτη μας χωρίζουν απλά τεχνητές διαφορές, που για λόγους δικούς τους τους έχουνε τραβήξει απ’ το συρτάρι για ν’ αποκτήσουν οντότητα. Είναι αντιληπτό τι σας λέω. Επομένως δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Έχουμε μόνο να δεθούμε με τους βόρειους γείτονες μας, γιατί στο κάτω κάτω εμείς τους εκχριστιανίσαμε με τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο γεγονός που σας έκανε να γράψετε αυτό το βιβλίο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν έφευγα και πήγαινα για την Τουρκία πίστευα ότι θα εύρισκα σπασμένα μάρμαρα και τίποτα άλλο. Βρήκα ανθρώπους τους  οποίους πρέπει και αυτοί να ακουμπήσουμε πάνω μας και εμείς σ’ αυτούς, γιατί πάρα πολλά μας συνδέουν και οι διαφορές που δημιουργούνται είναι από πολιτικές σκοπιμότητες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτά μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη βελτίωση των σχέσεων μας με την Τουρκία;

ΑΠΑΝΤΗ: Κι όχι μόνο ν με την Τουρκία αλλά γενικότερα ίσως είναι μια απαρχή για ανάταση και οικονομική και πολιτισμική της πατρίδας μας. Διότι εμείς πάντα με τις αξίες του πολιτισμού περνάμε και όταν του άλλους τους έχεις ήδη ανεβάσει πολιτισμικά είναι πολύ κρίμα να θέλουν να σε πατήσουν κάτω και να σε διαλύσουν.