Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Πανόραμα παιδείας 2018” (φώτο & βίντεο)

Η Επιτροπή Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Φλώρινας στο πλαίσιο δημοσιοποίησης των Προγραμμάτων  Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των  Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Φλώρινας το σχολικό έτος 2017-2018.,  διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Πανόραμα Παιδείας 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στην παραποτάμια περιοχή
(Βαρόσι – θεατράκι «Αριστοτέλη»).
Την εκδήλωση πλαισίωσαν με μουσική συναυλία το Μουσικό Σχολείο  Αμυνταίου, το 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας και το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας.

Η κ. Μαργαρίτα Ρώμπαπα υπεύθυνη της ομάδας αγγλικής λογοτεχνίας και τέχνης του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας δήλωσε ότι: 

“Το Πανόραμα Παιδείας είναι μία πρωτοβουλία της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και γίνεται για δεύτερη χρονιά. Είναι μία πολύ ωραία πρωτοβουλία που όλοι εμείς η εκπαιδευτική κοινότητα την επικροτούμε, γιατί προβάλλει τον κόπο και τις δραστηριότητες όλων των παιδιών της πόλης μας για όλη τη σχολική χρονιά. Ο κόπος τους είναι μεγάλος, αξιόλογος και όλες οι ομάδες δουλεύουν με μεράκι, πολύ διάθεση και παράγουν δουλειά.
Πιο συγκεκριμένα μπορώ να μιλήσω για την ομάδα αγγλικής λογοτεχνίας και τέχνης του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας στην οποία έχω την τιμή να είμαι υπεύθυνη. Ο σκοπός της ομάδας ήταν να προσεγγιστούν τα κλασικά κείμενα και έργα της Αγγλικής λογοτεχνίας και να δοθεί κίνητρο στα παιδιά να ενδιαφερθούν για αυτά. Είναι η 5η χρονιά και η ομάδα μας παρουσιάζει αυξανόμενη επιτυχία ενώ τα παιδιά λένε ότι είναι η πιο δημοφιλή ομάδα του σχολείου και είναι μεγάλη χαρά, ανακούφιση και δικαίωση αυτό για μένα αλλά για όλα τα παιδιά και τους συντελεστές του σχολείου.
Το σχολείο, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και πολλοί φορείς και χορηγοί της πόλης μας είναι δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια.
Ακόμα ανεβάζουμε θεατρικές παραστάσεις που βασίζονται στην ανάδειξη αυτών των έργων”.