Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα εκπαιδευτικών: «Εκπαιδευτικές καινοτομίες στην εποχή του ψηφιακού εγγραμματισμού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για Ημερίδα Εκπαιδευτικών

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Δήμο Φλώρινας, συνδιοργάνωσαν Ημερίδα Εκπαιδευτικών με θέμα:

«Εκπαιδευτικές καινοτομίες στην εποχή του ψηφιακού εγγραμματισμού»

η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018, στο Μικρό Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, ώρα 8.30 πμ.–13.30 μμ. και συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Ιωάννης Σούλιος, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, από μέρους του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, η κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας, και ο κ. Κίμων Σαββάκης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, ο οποίος προήδρευε στην Ημερίδα. Επίσης, παρευρέθησαν η κ. Στέλλα Κασίδου, Σχολική Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Θεολόγος Οκουτσίδης, και ο αιρετός του ΠΥΣΠΣΕ Φλώρινας, κ. Αναστάσιος Αντωνιάδης, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ημερίδας, πραγματοποιήθηκαν από τους παρακάτω ομιλητές οι ακόλουθες εισηγήσεις:

  1. Θαρρενός Μπράτιτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Π.Τ.Ν. Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

«Μάθηση μέσω ψηφιακών παιχνιδιών. Μια ολιστική προσέγγιση»

  1. Ιωάννης Σούλιος Dr, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

«Διερευνητικά ψηφιακά περιβάλλοντα μοντελοποίησης στις Φυσικές επιστήμες»

  1. Όλγα Μούσιου Μυλωνά Dr, Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Φλώρινας

«Από τα γραμμικά κείμενα στην εικονιστική πραγματικότητα του σύμπαντος: Η αναστοχαστική προσέγγιση της εποχής των εικόνων του Vilem Flusser»

  1. Ιωάννης Αρβανιτάκης MSc, Καθηγητής Πληροφορικής στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας

«Υπολογιστική σκέψη στο σχολείο»

  1. Σωτήριος Γεωργίου MSc, Καθηγητής Πληροφορικής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

«Νέες διαστάσεις διδασκαλίας μέσω της επαύξησης των σχολικών βιβλίων»

  1. Ευαγγελία Δράγου, Καθηγήτρια Πληροφορικής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

«Εκσυγχρονίζοντας την εκπαίδευση με χρήση συνεργατικού περιβάλλοντος WIKI»

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και εποικοδομητικός διάλογος με πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις από μέρους των εισηγητών και διαμορφώθηκε ένα εξαιρετικά δημιουργικό κλίμα, το οποίο κράτησε αμείωτη την προσοχή των παρευρισκόμενων ως τη λήξη των εργασιών.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν δυο παράλληλα Βιωματικά εργαστήρια:

Εργαστήριο 1

«WeAreEurope. Ένα ψηφιακό παιχνίδι για τη διδασκαλία της πολιτειότητας στο Δημοτικό Σχολείο»

Εργαστήριο 2

«KidVenture και MoneyQuest: Ζητήματα Οικονομία και Επιχειρηματικότητας στο Δημοτικό Σχολείο μέσω ψηφιακών παιχνιδιών»

 

            Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές για τις πολύ ενδιαφέρουσες και ποιοτικές εισηγήσεις τους, καθώς και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους. Επίσης, ευχαριστίες στη Δημοτική αρχή Φλώρινας για τη συνδιοργάνωση και την οικονομική υποστήριξη της Ημερίδας.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δυτικής Μακεδονίας

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος