Πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Ιεροψαλτών “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”

Σύλλογος Ιεροψαλτών

Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας

“Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 το μεσημέρι, έκοψε τη Βασιλόπιτα ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοκλήτου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Χατζηγιάγκου, ο οποίος ευλόγησε την Βασιλόπιτα και μετέφερε στο σώμα των Ιεροψαλτών και τις οικογένειές τους, εγκάρδιες ευχές και χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας κ. Στέφανος Μπίρος ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αντωνιάδης.

Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα για τα  μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους και τους επίσημους προσκεκλημένους του και τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν στη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος Δημήτρη Βαραδίνη (μέλους του Συλλόγου), το αγαπημένο του τραγούδι “Μαργαρίτα Μαγιοπούλα”.

H εκδήλωση έλαβε τέλος μετά από πολλά παραδοσιακά τραγούδια που τραγούδησαν τα μέλη του Συλλόγου, χορωδιακά και μονωδιακά, με την καλλιφωνία που διακρίνει τους Ιεροψάλτες, ευχόμενοι την ανανέωση και ανασύνταξη δυνάμεων τόσο για το Θεάρεστο έργο του “Υμνείν και Δοξάζειν τον Κύριον και Θεόν ημών”, όσο και για τις καλλιτεχνικές δράσεις που προγραμματίζει ο Σύλλογος και, τους όποιους συνδικαλιστικούς αγώνες πρέπει να δοθούν για τον κλάδο.

 

Με εκτίμηση,

ο Πρόεδρος

Στυλιανός Δόντσιος