Σεμινάρια προς τις επιχειρήσεις των Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας για το τοπικό σήμα «Καφέ Αρκούδας»

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας, ο Δήμος Αμυνταίου και η Εταιρεία Συμβούλων LEVER A.E.,πρόκειται να οργανώσουν σεμινάρια για την εκπαίδευση των επιχειρήσεων των Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας με στόχο την προετοιμασία τους για την υποβολή αιτήματος απονομής του Τοπικού Σήματος «Καφέ Αρκούδας» για τη σήμανση προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς την Αρκούδα.

Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ.,στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας και την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αμυνταίου και θα απευθύνονται τόσο στις επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, όσο και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Στα σεμινάρια θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των απαιτήσεων που πρέπει να πληροί κάθε επιχείρηση ανάλογα με το είδος δραστηριότητάς της και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να λάβει το Σήμα.

Το τοπικό Σήμα «Καφέ Αρκούδας» αναπτύχθηκε από την εταιρεία LEVER A.E.,στο πλαίσιο του έργου LIFE AMYBEAR. Η ανάπτυξη του εν λόγω τοπικού σήματος, πέραν του βασικού στόχου βελτίωσης των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας, θα συμβάλει στην αναγνώριση της καφέ αρκούδας, όχι μόνο ως είδος με περιβαλλοντική αξία, αλλά και με οικονομική αξία.Με αυτό τον τρόπο θα προστεθεί αξία στα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων που εφαρμόζουν πρακτικές φιλικές προς την αρκούδα καθώς θα γίνουν ανταγωνιστικότερα για ομάδες καταναλωτών/πελατών που σέβονται το περιβάλλον.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας, αν και δεν είναι εταίρος του έργου, αποδέχθηκε την πρόταση του εταιρικού σχήματος του έργου να αποτελέσει τον Φορέα διαχείρισης και απονομής του Σήματος στους δύο δήμους, αναλογιζόμενο την αξία του για τις επιχειρήσεις της περιοχής,καθώς αυτό θα συμβάλει,πέραν των όσων ήδη αναφέρθηκαν, στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και θα θέσει τις προοπτικές αυξημένης αναγνωρισιμότητας και ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής του Νομού Φλώρινας, ειδικά δεδομένης και της μετα-λιγνητικής περιόδου της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο LIFE AMYBEAR υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2016 και πρόκειται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2021. Στο εταιρικό σχήμα του έργου LIFE AMYBEAR συμμετέχουν η LEVER A.E., συντονιστής έργου, ο Δήμος Αμυνταίου, η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και η Περιβαλλοντική Οργάνωση“ΚΑΛΛΙΣΤΩ”.

Στη συνέχεια παρατίθεται το Πρόγραμμα των Σεμιναρίων 

Τοπικό Σήμα “Καφέ Αρκούδας”: Σήμανση προϊόντων & υπηρεσιών φιλικών προς την Καφέ Αρκούδα 

Τετάρτη, 2/9/2020, 5:30 μ.μ., Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Φλώρινας, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας

Πέμπτη, 3/9/2020,5:30 μ.μ., Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αμυνταίου

1730–1800 Προσέλευση – Εγγραφές
ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ «ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ»
1800– 1830 Απαιτήσεις προτύπουΕ. Παυλίδου, Υπεύθυνη Έργου LIFEAMYBEARLEVERA.E.
1830 – 1900 Διαδικασία απονομής σήματος – Εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης του προτύπουΑ. Μαργαριτίδου, Μέλος Ομάδας έργου LIFEAMYBEAR, LEVERA.E.
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ
1900 – 1930 Πρακτικές διαχείρισηςπεριστατικών αλληλεπίδρασης Ανθρώπου και ΑρκούδαςΓ. Θεοδωρίδης, Υπεύθυνος επικοινωνίας, Περιβαλλοντική Οργάνωση “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”
1930 – 1950 Ηλεκτροφόρες περιφράξειςΕκπρόσωπος της Εταιρείας “Γούναρη Χρ. Μαρία, Γεωργικά Μηχανήματα, Εργαλεία – Αντιπροσωπείες”
1950 – 2000 Εκπαίδευση, ενημέρωση και δικτύωσηΙ. Σαββαΐδου, Μέλος Ομάδας έργου, LEVER A.E.
2000 – 2030 Ερωτήσεις – Απαντήσεις
2030 Λήξη Σεμιναρίου

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Κορωνοϊού (COVID-19)