Στο πλευρό των φοιτητών, στο πλευρό της ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας

Όλοι αύριο στην κεντρική Πλατεία

Πέμπτη 11/02 στις 12:00

Την Πέμπτη το πρωί στα κανόνια έχουμε μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη συνάντηση. Το αγωνιζόμενο κομμάτι των φοιτητών (ΕΑΑΚ) θα συναντηθεί με το ερασιτεχνικό αυτό-οργανωμένο συγκρότημα «Toutkal Fest».

Ο αγώνας των φοιτητών απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη θα συναντήσει την καλλιτεχνική αντίσταση απέναντι στις προσπάθειες φίμωσης των νέων καλλιτεχνών από τον «τρομονόμο στην τέχνη» που ποινικοποιεί την ελεύθερη έκφραση.

Η προηγούμενη συνάντησή μας ήταν την ημέρα της δίκης της εγκληματικής – φασιστικής Χρυσής Αυγής. Μόνο ενθουσιασμό και ελπίδες για κάτι καινούργιο μπορούν να καταγραφούν από τον κοινό τόπο συνάντησης τόσο ετερόκλητων αλλά και τόσο κοινών ρευμάτων.

Η θέση μας είναι δίπλα τους. Η δράση μας τροφοδοτείται και εμπνέεται από τέτοιες προσπάθειες. Η δράση μας θέλουμε να γονιμοποιεί το έδαφος για τέτοιες συναντήσεις. Η υγειονομική κρίση ΔΕΝ μπορεί να κρύψει την προσπάθεια να πληρώσει ο λαός και η νεολαία την οικονομική κρίση. Τα αντιδημοκρατικά μέτρα ,τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την υγεία και την ασφάλεια του κόσμου της εργασίας, δείχνουν ποια σχέδια εξυφαίνονται για την επόμενη μέρα. Η θλιβερή αντιπολίτευση – συμπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι χρόνιες ανεπάρκειες της αριστεράς του κοινοβουλίου δείχνουν την ανάγκη να βαδίσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, την ανάγκη για πρωτότυπους αγωνιστικούς πειραματισμούς. Ο δικός μας δρόμος έχει σκιαγραφηθεί και τον ακολουθούμε μέσα από τη συγκεκριμένη δράση μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τ.Ε. Φλώρινας