Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο (φωτογραφίες & βίντεο)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, χορωδίες έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018.

Η χορωδία του ΚΑΠΗ Φλώρινας, η μαντολινάτα του Ωδείου, η χορωδία του «Αριστοτέλη και ο Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Φλώρινας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημοσθένη (Μίμη) Μούσιου , συγκεντρώθηκαν στην Μητρόπολη και έψαλλαν το «καλήν εσπέραν άρχοντες», την «’Αγια νύχτα», το «Γύρω απ’ το δέντρο όλοι» ενώ έκλεισαν με το «ελάτε στη φάτνη».

Στη συνέχεια ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τις χορωδίες και τόνισε ότι τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη γιορτή, είναι η γιορτή της αγάπης και της προετοιμασίας για να δοξάσουμε και να υμνήσουμε τον Χριστό.

Τον λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος κ. Όλγα Μούσιου – Μυλωνά η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και εμφανώς συγκινημένη είπε: «η τομή της ευτυχίας είναι να έχω εδώ τους δύο άξιους πατεράδες μου, έναν φυσικό και έναν πνευματικό».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης δώρισε σε όλους ημερολόγια ενώ ο μαέστρος Μίμης Μούσιος του χάρισε ένα βιβλίο που περιείχε ολόκληρο το ρεπερτόριο.