12η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στο Αμύνταιο (φωτογραφίες)

12η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στο Αμύνταιο

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018  τη 12η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 30 πόλεις της Ελλάδας. Η ενέργεια πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Το Βράδυ του Σαββάτου το De Niro “Espresso & Wine Bar” στο Αμύνταιο, γέμισε από εθελοντές οι οποίοι μοίρασαν έντυπο υλικό και ενημέρωσαν τους θαμώνες  σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση, ενώ στη συνέχεια προέτρεψαν τους οδηγούς των παρεών να φορέσουν ένα συμβολικό βραχιολάκι και στο τέλος της βραδιάς να πραγματοποιήσουν αλκοτέστ.

Με το σύνθημα: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», οι οδηγοί υποβλήθηκαν στα αλκοτέστ. Στα θετικά αποτελέσματα δόθηκαν αναμνηστικά δώρα ενώ στα αρνητικά συμβουλές για την ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους.

Τον Δήμο Αμυνταίου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αβραμίδης και Αποστόλης Θεοδώρου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Ελένη Ιωαννίδου – Τζίτζιου και ο Πρόεδρος Δ.Κ. Γιώργος Τρυφωνόπουλος.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Τμήματος Τροχαίας Αμυνταίου για τη διενέργεια των αλκοτέστ καθώς και της εθελόντριας ομάδας χάντμπολ «Ελπίδες» Αμυνταίου.