17 Νοέμβρη: Εκδήλωση μνήμης και τιμής από το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας (φωτογραφίες & βίντεο)

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας αναγνωρίζοντας τους αγώνες  του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης και τιμής, σήμερα Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη στη Φλώρινα, για να τιμήσει τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Στις δηλώσεις τους είπαν:

Μιχάλης Χάτζιος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

«46 χρόνια μετά, τα μηνύματα των αγώνων του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα γιατί δεν απευθύνονταν μόνο ενάντια στη Χούντα της επταετίας 67-73 αλλά ήταν μηνύματα συνεχούς αγώνα διεκδίκησης για ελευθερία, ψωμί και παιδεία».

Κωνσταντίνος Σιάκος, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας

«Το να λέμε αυτό που θέλουμε, όταν το θέλουμε, κάποτε δεν ήταν δεδομένο και σε οδηγούσε στα βασανιστήρια και στις φυλακές.

Είμαστε σήμερα εδώ, με πρωτοβουλία του εργατικού κέντρου Φλώρινας, για να τιμήσουμε τους αγώνες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, των ανθρώπων αυτών που ανέταξαν τα στήθη τους απέναντι στα τανκ της χούντας των συνταγματαρχών και είχαμε νεκρούς και τραυματίες. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η απαρχή της πτώσης της χούντας και δεν ήταν υπόθεση μιας χούφτας φοιτητών αλλά ένας λαϊκός ξεσηκωμός εργατών και νεολαίας, κομμάτι της παγκόσμιας τάσης του Μάη του ’68, ενός κινήματος που έβαζε στην προοπτική του την ανατροπή του καπιταλισμού και τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».

Μαρία Νεοκαζιώτου, πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ

«46 χρόνια μετά το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ζούμε σε εξαθλιωτικές καταστάσεις, συντάξεις και μισθοί άθλιοι, κατακρεούργηση των συνδικαλιστικών μας κεκτημένων, ανεπαρκής παιδεία, ανεπάρκειας υγεία.

Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες που ξεκίνησαν αυτοί που τιμούμε σήμερα με το σύνθημα «το Πολυτεχνείο ζει, το Πολυτεχνείο μας οδηγεί».