Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους ιεράρχες, ιερείς και μοναχούς της Εκκλησίας της Ελλάδας. Η ορθόδοξη Ελλάς, εάλω;

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Μεγάλος πόνος, μεγάλη θλίψη στις καρδιές των ορθοδόξων χριστιανών της Πατρίδας μας. Οι μητροπολίτες της Εκκλησίας μας, αποφασίσανε. Αλήθεια, ποια η απόφασή τους;

Πέρσι, τέτοιον καιρό, 11 Οκτωβρίου 2018, η Ιερά Σύνοδος του σεβαστού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, αναγνώριζε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ,  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ομάδα ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΩΝ στην Ουκρανία! Αποφάσιζε επίσης ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Αυτοκεφαλίας στην παραπάνω ομάδα κι ΟΧΙ στην ΚΑΝΟΝΙΚΗ Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας!(Στο διαδίκτυο υπάρχουν «άπειρες» αναφορές σ’ αυτό το ζήτημα, μεταξύ αυτών και μία ταπεινή επιστολή λαϊκών της Μητροπόλεως Φλώρινας στις 30-12-2018 με τίτλο:                                                                                                                                                        Μητροπολίτης Φλωρίνης: «…,Επιφανίου Κιέβου». Αναγνωρίζετε Σχισματικούς, Σεβασμιότατε;). Φέτος, μία χρονιά μετά, η Εκκλησία της Ελλάδας έκρινε ότι πρέπει να ακολουθήσει την Κωνσταντινούπολη.

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος Ιεράρχης που να τολμά να αντισταθεί όπως οι Άγιοί μας; Ιερέας που να ενδιαφέρεται για το Ποίμνιό του; Μοναχός που να σέβεται το Σχήμα του; Η Αιρετική ψευδοσύνοδος της Κρήτης το 2016, μας έδωσε μια μερική απάντηση. Το Ουκρανικό τι θα μας δείξει άραγε;                                                                         Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ; ΠΟΤΕ!ΠΟΤΕ!ΠΟΤΕ!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑÏΔΑ)