Ευχαριστήριο…

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 το Ωδείο Δράμας με την πλήρη ορχήστρα και τη χορωδία του μας χάρισε μια πολύ όμορφη μουσικά βραδιά, μετά από ενέργειες που έκανε η κ. Ευνουχίδου λίγο πριν την αιφνιδιαστική παραίτησή της, όπως τόνισε και ο καλλιτεχνικός Δ/ντης του κ. Άγγελος Φιλίππου.
Η αίθουσα πλημμύρισε από υπέροχες γνωστές μελωδίες εκτελεσμένες με επαγγελματικό τρόπο από μικρά παιδιά, σε μια αίθουσα σχεδόν άδεια από κόσμο, απουσία των παιδιών του δικού μας Ωδείου, των αρχόντων και του Δ.Σ. του Ωδείου.
Αισθάνομαι την ανάγκη ως γονέας του Ωδείου και ως Φλωρινιώτισσα να την ευχαριστήσω για όλα αυτά που μας πρόσφερε κατά τη διάρκεια της θητείας της ως καλλιτεχνικής Δ/ντριας του Ωδείου μας.
Το ευρύ κοινό της πόλης μας είχε την τύχη και τη χαρά ν΄ απολαύσει καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά σχήματα που δε θα μπορούσε ίσως να τα χαρεί αλλιώς.
Η προσπάθειά της ήταν η άνοδος του επιπέδου του Ωδείου για το καλό των παιδιών και την προβολή της πόλης μας πολιτιστικά. Προς αυτήν την κατεύθυνση δούλευε ακατάπαυστα.
Όνειρό της, όπως και της κ. Ντάνης Δοσίου, ήταν η δημιουργία της δικιάς μας ορχήστρας. Έτσι δημιούργησε τάξεις όλων σχεδόν των ορχηστρικών οργάνων, όπως φλάουτου, όμποε, τσέλου κ.α. Με κόπο προσπαθούσε να προσελκύσει μαθητές στις τάξεις αυτές κάνοντας παρουσιάσεις των οργάνων αυτών σε Δημοτικά Σχολεία. Έθεσε, λοιπόν, τις βάσεις και ίσως αργότερα χαρούμε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.
Τον πήχυ προσπάθησε να τον ανεβάσει ψηλά, ιδιαίτερα στον τρόπο ελέγχου των γνώσεων, γεγονός που ίσως προβλημάτισε πολλούς και ίσως σε κάποιους δεν άρεσε.
Προήγαγε την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών ώστε στις μαθητικές συναυλίες και στις γιορτές, με κυλιόμενο τρόπο, να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής όλων.
Στις δύσκολες εποχές που βιώνει η πατρίδα μας ο πολιτισμός που μπορούμε να παράγουμε σαν τόπος και σαν χώρα είναι το στήριγμά μας και το μέσο για την αναβάθμιση που της χρειάζεται και της αξίζει.
Το πολιτιστικό ανέβασμα του ανθρώπου συνεπάγεται και το ανέβασμα της ηθικής του ποιότητας.
Ο πολιτισμός δεν είναι ζήτημα εξωτερικών αλλά κατά κύριο λόγο εσωτερικών κατακτήσεων.
Ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής.
Στην κ. Ευνουχίδου εύχομαι να΄ναι πάντα καλά. Και στο νέο Δ/ντή του Ωδείου μας καλή αρχή και να συνεχίσει το έργο της.

Αυγή Γεωργιάδου
Δασκάλα 6ου Δημ. Σχολείου Φλώρινας