Λίγα λόγια (ενόψει των επικείμενων εκλογών…)

Exif_JPEG_420

Παρατηρούμε εδώ και αρκετές εβδομάδες υποψήφιους βουλευτές να κυκλοφορούν στα διάφορα χωριά και σοκάκια της πόλης της Φλώρινας και του Αμυνταίου προσπαθώντας άλλους να πείσουν για τα πεπραγμένα τους και να δικαιολογηθούν γι’ αυτά που δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν, και άλλους να πείσουν γι’ αυτά που μπορούν να κάνουν κυρίως βασιζόμενοι στον πρότερο βίο τους.

Για τον/την Βουλευτή , κρίνονται πάντα αυστηρά και σωστά!

Πάμε όμως να δούμε λίγο ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες ενός/μιας βουλευτή. Και αυτό γιατί πολλές φορές μπερδεύεται ο ρόλος τους με αυτόν των τοπικών αρχών της αυτοδιοίκησης.

Σίγουρα ένας/μία βουλευτής ΔΕΝ μπορεί…

Να ασφαλτοστρώσει  δρόμους

Να φτιάξει σχολεία

Να καθαρίσει τις γειτονιές

Να φτιάξει γέφυρες

Να βοηθήσει στο χωράφι ανεβαίνοντας στο τρακτέρ

Να πραγματοποιήσει γιορτές για να υπάρχει τουρισμός

ΜΠΟΡΕΊ όμως …

Μέσα από συναντήσεις στα υπουργεία να φέρει  χρήματα για να φτιαχτούν οι δρόμοι.

Να φέρει τον/την αντίστοιχο/η υπουργό για να δει τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και να τα επιλύσει.

Να πιέσει και να βοηθήσει την τοπική αυτοδιοίκηση για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Να φέρει τον/την αντίστοιχο/η υπουργό, ώστε να δει τις ανάγκες που υπάρχουν για τη δημιουργία δρόμων, γεφυρών, φραγμάτων κ.α.

Μέσα από συναντήσεις στα υπουργεία και συνεχόμενες πιέσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων να δρομολογήσει την όσο πιο άμεση αποζημίωση των αγροτών, την καλύτερη προώθηση των προϊόντων τους μέσω στοχευμένων ενεργειών.

Να φέρει τον/την αντίστοιχο/η υπουργό, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες προσέλκυσης τουριστών κα επενδύσεων.

Όλα αυτά όμως απαγορεύουν ουσιαστικά να βρίσκεται στα καφενεία , στις ταβέρνες και στα τσιπουράδικα, αλλά μέσα στα ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ και στα ΚΕΝΤΡΑ λήψης αποφάσεων.

Ο υποψήφιος που προβάλλει τον πρότερο βίο του για να εκλεγεί

Σίγουρα δεν μπορεί…

Να δημιουργεί ενοχές για τυχόν βοήθειες με βάση τη θέση δημοσίου υπαλλήλου που κατείχε , γιατί ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ κυρίως τους πρώην συναδέλφους του. Ουσιαστικά δηλώνει ότι είναι δικό του μαγαζί και ότι δρούσε ΠΑΡΑΝΟΜΑ κάνοντας εξυπηρετήσεις και δίνοντας επιδοτήσεις χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Γιατί, αν υπήρχαν αυτά , για ποιον λόγο να χρειάζεται η παρέμβασή του; Άρα που είναι η χάρη;

Ζούμε το εξής παράλογο: ένας υποψήφιος να μπορεί να δηλώνει πρόσχαρα και περήφανα για παράνομες εξυπηρετήσεις χωρίς ο πρώην προϊστάμενός του να αντιδρά. ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑΣ υπάρχει για να τραβήξει το αυτί…; Σύμφωνα πάντα με αυτά που διατυμπανίζει είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σπατάλη δημοσίου χρήματος.

Να χειρουργεί και να ανοίγει θέσεις σε κρεβάτια νοσοκομείων και χειρουργείων ανάλογα με  πόσες ψήφους έχει και το ‘’πόσο κοντά μας είναι’’.

ΌΛΟΙ οι πολίτες έχουμε τα ΙΔΙΑ δικαιώματα στην υγεία!

Μπορεί όμως …

Να προωθήσει τις θέσεις του κόμματος που εκπροσωπεί.

Να προγραμματίσει/οργανώσει τις ενέργειες που θα κάνει όταν εκλεγεί

Να αγκαλιάσει όλους τους/τις συμπολίτες/ισσές του, αν εκλεγεί

Να προβάλλει τον πρότερο έντιμο βίο του/της.

Αντιθέτως οι πράξεις δείχνουν ότι μόλις και αν εκλεγεί, θα υπάρχουν διακρίσεις σε ΑΥΤΟΥΣ και ΕΚΕΙΝΟΥΣ… στους δικούς μας και στους άλλους.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ