Αλλαγή! (Άρθρο του Δημήτρη Ιωαννίδη)

Αλλαγή! (Άρθρο του Δημήτρη Ιωαννίδη)

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε όλοι, την έντονη πολιτική ασέβεια στο δικαστικό σύστημα. Παρακολουθούμε επίσης, χυδαίες επιθέσεις με ακραίους χαρακτηρισμούς από πολιτικούς προς πολιτικούς. Οι εταίροι της κυβέρνησης «σφάζονται» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ταυτόχρονα κυβερνούν αμέριμνοι τη χώρα με σύγχρονες εξυπηρετήσεις βολεύοντας τους ημετέρους χωρίς κανέναν περιορισμό εις βάρος του συνόλου όπως πάντα.

Ταυτόχρονα, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προχωρά με συνεχείς προκλήσεις από τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας και με αλλαγές στα ψιλά γράμματα που κανείς υπεύθυνος της «συμφωνίας» δεν ασχολείται. Μάλιστα, κάποιοι από τους κυβερνώντες αλλάζουν τη δική μας ιστορία επεμβαίνοντας με λανθασμένες αναφορές στην ένδοξη και λαμπρή ιστορία των προγόνων μας, που έδωσαν μάχες για να μπορούμε σήμερα να ζούμε ελεύθεροι και περήφανοι.

Ο πρωθυπουργός φιλά τον τίμιο σταυρό, που με γενναιότητα λίγη ώρα πριν νεαρός  βούτηξε και «έπιασε» στα παγωμένα νερά της Σαμοθράκης για να τιμήσει την εορτή των Θεοφανείων, όταν λίγα χρόνια πριν σε συνεντεύξεις ο ίδιος δήλωνε άθεος.

Τίποτα λοιπόν από τα παραπάνω δεν φαντάζουν λογικά σε μια ταλαιπωρημένη κοινωνία. Ζούμε στο θέατρο του αριστερού παραλόγου με μοναδικό σκοπό την εξουσία και τα παράπλευρα πλεονεκτήματα που δημιουργεί.

Επιβάλλεται πολιτική αλλαγή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου η χώρα να περάσει σε ένα νέο και παραγωγικό μοντέλο . Αλλαγή πολιτικής και πολιτικών. Δημιουργία μιας νέας προοπτικής που θα μπορεί ο κάθε πολίτης να αισθάνεται ασφαλής ώστε να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του σε ένα περιβάλλον ευκαιριών, διαφάνειας και  αξιοκρατίας. Ανάδειξη και στήριξη της αριστείας. Επιστροφή της εμπιστοσύνης στους θεσμούς.

Θέλουμε μια Ελλάδα απελευθερωμένη από τα δεσμά του κρατισμού και του λαϊκισμού. Σύγχρονη και παραγωγική. Υψηλών προσδοκιών και ανοιχτών οριζόντων.
Μια Ελλάδα για όλους.

Δημήτρης Ιωαννίδης
Γεωπόνος ΑΠΘ – Εδαφολόγος MSc
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ