Απάντηση σε ανυπόστατα δημοσιεύματα

Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς από τον χαμό του πατέρα μας πατέρα Δημοσθένη, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε τα εξής: ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος ή πατέρας Δημοσθένης όπως τον αποκαλούσαν οι Φλωρινιώτες και όχι μόνον υπήρξε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Φλώρινας, υπεύθυνος Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ι.Μ.Φ., προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλώρινας, πατέρας 6 παιδιών και 16 εγγονιών.

Έγινε γνωστός και αγαπητός σε όλη την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας για το σημαντικό κοινωνικό του έργο το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια πολλές δεκαετίες και διακόνησε τους συνανθρώπους του μέχρι το τέλος του βίου του.

Ασθένησε από κορωνοϊό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης από όπου ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία εξήλθε υγιής. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τα τρία αρνητικά τεστ που ακολούθησαν. Στη συνέχεια εισήλθε στο νοσοκομείο «Θεαγένειο» όπου έχασε την μάχη της ζωής. Στην ιατρική βεβαίωση του νοσοκομείου αναφέρεται ως αιτία θανάτου «ολική καρδιακή ανακοπή και ολική νεφρική ανεπάρκεια».

Η ταφή του στη Φλώρινα ήταν απλή και ταπεινή όπως ήταν και ο ίδιος σε όλη του τη ζωή.

Είναι ορθό και για να μην δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις στους πολίτες της κοινωνίας μας από ειδήσεις που το περιεχόμενο τους δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια των γεγονότων, να ερευνούν, να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους και στη συνέχεια να δημοσιεύουν.

Με όλον τον σεβασμό

στη μνήμη του πατέρα μας

τα παιδιά του παπα Δημοσθένη