Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Γεωργίου Λυγούρα

Αποχωρώντας από τη θέση του Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας μετά από παραμονή δύο ετών, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους και όλες με τους οποίους συνεργάστηκα αυτό το διάστημα.

Τα δύο αυτά χρόνια ήταν κατά γενική ομολογία τα πιο δύσκολα των τελευταίων δεκαετιών λόγω της πανδημίας του covid 19. Οι καραντίνες, η τηλεκπαίδευση, η λειτουργία των σχολείων με αυστηρά πρωτόκολλα ήταν πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώσαμε.

Θεωρώ, ότι με την συνεργασία, την υπομονή, την εγρήγορση και την υπευθυνότητα που έδειξαν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε όλες τις αντιξοότητες και να σταθούν δίπλα στα παιδιά και στην οικογένεια. Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στη Δ/νση Π.Ε., τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και όλους τους Προϊσταμένους και εργαζόμενους των Τμημάτων για την άψογη συνεργασία. Στα δύσκολα αυτά χρόνια  με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκαν άψογα στα επαυξημένα καθήκοντά τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνω επίσης στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης κ. Μαρδίρη Θεόδωρο, στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κ. Κασκαμανίδη Ιωάννη και κ. Βαϊρινού Κων/να, όπως επίσης και στην Δ/ντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρνέρη Ευγενία για την άριστη συνεργασία.

Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄  βαθμού της Περιφέρειάς μας για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, η βοήθεια των οποίων ήταν πολύτιμη στην αντιμετώπηση του κορονοΐού και κάθε άλλο φορέα εμπλεκόμενο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη διάρκεια της διετούς θητείας μου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προσπάθησα να εκπληρώσω το έργο μου με μοναδικό γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην Περιφέρειάς μας λαμβάνοντας υπόψη τις αντίξοες συνθήκες και εστιάζοντας στον άνθρωπο εκπαιδευτικό-μαθητή.

Εύχομαι και ελπίζω η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φλώρινας να συνεχίσει τη λειτουργία της απρόσκοπτα, χωρίς τις δυσκολίες του πρόσφατου παρελθόντος και οι μαθητές μας να έχουν καλή πρόοδο έχοντας ως συμπαραστάτες τους άξιους εκπαιδευτικούς μας. Συγχαίρω τη νέα Δ/ντρια κ. Μούσιου Όλγα και της εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της.

Με εκτίμηση

Λυγούρας Γεώργιος