ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  25-01-2017

Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

 

 

Σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας, όπως είχαμε εξαγγείλει από χθες, δεν επιτρέψαμε στα παιδιά μας να προσέλθουν στο σχολείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στο σχολείο μας. Η συμμετοχή στην αποχή ήταν ΚΑΘΟΛΙΚΗ και η προσέλευση των γονέων σε ένδειξη διαμαρτυρίας ικανοποιητική, δεδομένης της πρωινής εργάσιμης ώρας. Στην αποχή συμμετείχαν καθολικά σε ένδειξη συμπαράστασης και οι γονείς του 7ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας, το οποίο συστεγάζεται με το Δημοτικό μας.

 

Ακόμα και σήμερα, στις 9:00 π.μ. στις αίθουσες διδασκαλίας, η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 10 οC, συνθήκες παντελώς ακατάλληλες για διεξαγωγή μαθήματος.

 

Με ενέργειες του Διευθυντή του σχολείου και ύστερα από χορηγία ιδιώτη, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ, εξασφαλίστηκε επαρκής ποσότητα για τις επόμενες μέρες, μέχρι να εκταμιευτεί η τακτική επιχορήγηση προς τις σχολικές μονάδες.

 

Με εντολή του Δημάρχου κ Βοσκόπουλου, τον οποίο επίσης ευχαριστούμε θερμά, συνεργείο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας, επισκέφτηκε το σχολείο μας για να  προβεί σε έλεγχο, συντήρηση και ρύθμιση του καυστήρα του σχολείου μας με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία και απόδοσή του.

 

Μετά τα παραπάνω ελπίζουμε πως η κατάσταση, έστω και προσωρινά, θα βελτιωθεί και για αυτό αύριο τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στο σχολείο.

 

Σήμερα, επιδώσαμε ξανά εγγράφως στους Τοπικούς Φορείς έγγραφο εκθέτοντάς τους την κατάσταση, γνωρίζοντάς τους την αποχή από τα μαθήματα και παρουσιάζοντάς τους τα αιτήματά μας.

 

Οι κινητοποιήσεις μας όμως για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων ΔΕΝ θα σταματήσουν. Ήδη αντιπροσωπείες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί το σχολείο μας εκφράζοντας έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην κινητοποίησή μας. Ευχαριστούμε πολύ τους προέδρους του 1ου , του  3ου , και του 5ου Δημοτικού   Σχολείου Φλώρινας για την στήριξή τους.

Στη συνάντησή μας αποφασίσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους συλλόγους γονέων όλων των σχολείων για να εντείνουμε τις πιέσεις μας προκειμένου να πετύχουμε:

 

–       ΔΙΑΚΑΙΟΤΕΡΗ κατανομή των επιχορηγήσεων των σχολικών μονάδων στη χώρα μας, ανάλογα με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή

–       Προβλέψεις από την πολιτεία για ΕΚΤΑΚΤΕΣ επιχορηγήσεις για περιπτώσεις ειδικών καιρικών συνθηκών

–       Δυνατότητα τροφοδοσίας των σχολικών μονάδων με ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ πετρέλαιο, έτσι ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν τριπλάσια ποσότητα πετρελαίου με τις υπάρχουσες επιχορηγήσεις.

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

Καράντζας Λάζαρος