ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ- ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ- ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ

 

Του Δημ. Δημόπουλου

Γεώργιος Σ. Κουγιουμτζόγλου

Πρεσβύτερος

ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ

ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

Θεσσαλονίκη  2016

 

Κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη με τον παραπάνω αναγραφόμενο τίτλο το 2016, το πόνημα του πατρός Γεωργίου Σ. Κουγιουμτζόγλου, Φλωρινιώτη και ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ μου στο 1ο Σύνταγμα της Φλώρινας, κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, διαστάσεων 13ών εκατοστών επί 20 και σελίδων 128 συνολικά, όπου στο εμπροσθόφυλλο μας παρουσιάζει μια παλιά βυζαντινή εικόνα της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, γι αυτό και η επιλογή μου, της ημερομηνίας της ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗΣ 5 Ιουνίου 2017, ημέρα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ..

Το πόνημα είναι ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ και αφιερώνεται <<Σε όλους τους καλοπροαίρετους Αναγνώστες για να μπορούν αρμονικά να συζητούν και, όταν διαφωνούν, ταπεινά να υποχωρούν, για να προσελκύουν τη Χάρη του Θεού>>.

Ενώ στο οπισθόφυλλο μας παρουσιάζει, ένα σύντομο και ταπεινό βιογραφικό του σημείωμα. Από το1960-1989 υπηρετεί στο στρατό και αποστρατεύεται με το βαθμό του ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ. Το 1990 χειροτονείται ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ και υπηρετεί την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  πάνω από 25ε χρόνια, με όλα τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ και αυτό ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ-ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ. Το θέμα, που διαπραγματεύεται είναι περισσότερο ΕΠΙΚΑΙΡΟ από ποτέ για την εποχή μας,

ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ, γιατί βγαίνει από καρδιάς και η καρδιά ποτέ δεν λέει ψέματα. ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ, με τις οδηγίες του για κάθε καλοπροαίρετο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ, οι οποίες γίνονται και θεραπευτικές και μας δείχνουν το δρόμο της ΑΓΑΠΗΣ-ΦΡΟΝΗΣΗΣ-ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ θεμέλια της ορθόδοξης πίστης μας.

Το όλο πόνημα μετά τον ΠΡΟΛΟΓΟ και την ΕΙΣΑΓΩΓΗ χωρίζεται σε 8 οκτώ κεφάλαια με παραπομπές στο ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ- ΣΕ ΓΕΡΟΝΤΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, αλλά και ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ- ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και ΟΔΗΓΙΕΣ για τη χρήση του σωστού και καλού λόγου.

Έχω την ταπεινή γνώμη, πως το τελευταίο κεφάλαιο μπορεί να αποτελέσει, από μόνο του ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ, με όλες τις παραμέτρους της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ-ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, για το καλό της ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Αξιότιμε κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ, Σεβαστέ μου ΠΑΤΕΡΑ Γεώργιε, από τα βάθη της καρδιάς μου και ανάταση της ψυχής μου, σου εύχομαι:

ΥΓΕΙΑ – ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ  ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ,

Με την ευχή μου, το έργο σου να βρει πολλούς αποδέκτες και να μιλήσει, όπως μίλησε στην καρδιά και την ψυχή του άλλοτε ταχυδρόμου σου.

Αμύνταιο 5 -6-2017