Γιατί Κύριε;  (δεν είσαι δίκαιος )

-Γιατί Κύριε δημιούργησες τον άνθρωπο  αφού η παρουσία του στη γη είναι καταστροφική, είπε ο μικρός στην βραδινή του προσευχή.

-Γιατί Κύριε δημιούργησες τον  άνθρωπο αφού είναι απέναντι στην φύση την  «παραβιάζει» στο όνομα της προόδου και  της τεχνολογίας, καταστρέφει την  ισορροπία αλλάζει τους φυσικούς κανόνες προκαλώντας καταστροφές .

-Γιατί Κύριε δημιούργησες κάτι που καταστρέφει, που δεν σέβεται που είναι άπληστο  και συμφεροντολόγο · συνέχισε να μιλάει ο μικρός Στον Κύριο κοιτώντας ψηλά ψάχνοντας να δει την εικόνα του σχηματισμένη στον ουρανό.

-Γιατί Κύριε δημιούργησες κάτι που είναι απέναντι σε όλο το φυσικό και ζωικό βασίλειο, καταστρέφει την φύση για το συμφέρον, σκοτώνει  και  δημιουργεί πολέμους  για να ικανοποιεί την ματαιοδοξία του.

-Γιατί Κύριε δημιούργησες ένα βάρβαρο «ατελή» πλάσμα, γιατί το αφήνεις να «διαπομπεύει» το όνομα σου να το χρησιμοποιεί κάθε φορά που ασκεί βία  πολέμους  και  καταστροφές, αφού γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι  αμαρτάνουν προσκυνώντας  το σταυρό.

-Γιατί Κύριε δημιούργησες ένα απροσάρμοστο όν που αρνείται επίμονα να υπακούει στις δέκα εντολές που το έδωσες αλλά ταυτόχρονα  συρρέει στους ναούς και τα ξωκλήσια, την ώρα που κλέβει  ανάβει κερί, την ώρα που φονεύει ασπάζεται  εικόνες, την ώρα που μοιχεύει δοξάζει εσένα.

-Γιατί Κύριε  δεν τους τιμωρείς όπως τους αξίζει αλλά αφήνεις εμένα ένα δωδεκάχρονο  παιδί να κάνει το χειρουργείο «σπίτι» του, τις βιοψίες, τους  υπέρηχους, τους καρκινικούς δείκτες και άλλα άπειρα φάρμακα χημειοθεραπείες και  αιμοληψίες.

-Γιατί Κύριε;  γιατί όλους αυτούς τους συγχωρείς αλλά  δεν είσαι δίκαιος απέναντι μου, είπε ο μικρός καi έγειρε στο μαξιλάρι για να μη  ξανανοίξει τα μάτια  ποτέ να μην ξαναζήσει τον εφιάλτη του καρκίνου που του έκλεψε τη ζωή, του  «έλιωσε» την ψυχή, του άφησε μισό το σώμα.-

Κεντρική ιδέα: Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχει αδικία, αλλά το ότι δεν πάει εκεί που πρέπει.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης