Διεθνείς μουσικές ημέρες brache/Φλώρινα – Γράφει η Μαργαρίτα Ρώμπαπα

Και ξαφνικά, μέσα στο κατακαλόκαιρο, μας προέκυψαν αναπάντεχα ευχάριστα οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες BRACHE/ στην Φλώρινα: Μία ολόκληρη εβδομάδα Μουσικής Πανδαισίας.

Μία Μοναδικά Απολαυστική, Καταπληκτική Μουσική Εμπειρία! Ένα Υπέροχο Ταξίδι στον Μελωδικό Κόσμο της Κλασσικής Μουσικής με δεκάδες ρεσιτάλ μουσικής και φωνητικής δεξιοτεχνίας από Καταξιωμένους αλλά και Νέους Μουσικούς, που με μαεστρία και επιδεξιότητα επέδειξαν το ταλέντο τους και την σκληρή και πειθαρχημένη πολυετή μουσική εκπαίδευσή τους. Όλοι τους έμπειροι, με μεγάλη μουσική διαδρομή, αξιόλογη πορεία και πλουσιότατα βιογραφικά και με πολλούς από αυτούς να έχουν εμφανιστεί στις μεγαλύτερες διεθνείς μουσικές σκηνές.  Ό,τι καλύτερο έχω δεί και βιώσει στις Μουσικές μου περιπλανήσεις μέχρι σήμερα! Ένα Χάρμα Οφθαλμών  αλλά και Τέρψη της Ακοής και της Ψυχής το να βλέπεις και προπαντός να ακούς Νέους και Νέες Ταλαντούχους Μουσικούς και Εκπληκτικούς Τραγουδιστές όλης της Μουσικής Γκάμας από την Ευρώπη και την Ασία να τους ενώνει αρμονικά η Κλασσική Μουσική, που εκφράζει τα πιο βαθειά συναισθήματα και σε φέρνει σε επαφή με το Θείο και την Φύση! Πλημμύρισε η Αίθουσα και η Σκηνή από τους ήχους των Βιολιών «να κλαίνε», του Πιάνου «να κελαηδεί», της Βιόλας και του Βιολοντσέλου, από γλυκόλαλες και δυνατές φωνές και ερμηνείες, βιρτουόζε μουσικές εκτελέσεις από τόσο Νέους αλλά και τόσο ώριμους μουσικά Ανθρώπους και από υπέροχες μελωδίες που απλώθηκαν στον αέρα! Σου έδιναν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στα Ουράνια και ακούς Θεία Μέλη και Φωνές Αγγέλων! Με Οδηγούς τους υπέροχους αυτούς μουσικούς καλλιτέχνες ταξιδέψαμε και μεταφερθήκαμε σε άλλη διάσταση!

Πραγματικά απολαύσαμε υψηλού επιπέδου ρεσιτάλ μουσικής δεξιοτεχνίας και συγκλονιστικές ερμηνείες όλης της γκάμας τραγουδιστών από Τενόρους και Βαρύτονους μέχρι Σοπράνος (Sopranos) και Μετζοσοπράνος (Mezzosopranos). Το Μαύρο Χρώμα είχε την τιμητική του: από τις προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια εμφανίσεις των ανδρών Μουσικών μέχρι τις εντυπωσιακές και κομψότατες μαύρες τουαλέτες και τα σύνολα των γυναικών Μουσικών! Ο Επίσημος Ενδυματολογικός Κώδικας τηρήθηκε και αναδείχθηκε άψογα!

Ήταν μία αξέχαστη Μουσική Εβδομάδα και μία ανεπανάληπτη Μουσική εμπειρία που μας προσφέρθηκε γενναιόδωρα!

Είναι αληθινό προνόμιο για μας και την πόλη μας το να έχομε το Ωδείο, που ανεβάζει ολόκληρα ποιοτικά επίπεδα τον πολιτισμό μας, προσφέρει κλασσική μουσική παιδεία στους Νέους Ανθρώπους της Πόλης μας και μας προσφέρει τέτοιες αξιόλογες εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς!!! Αισθάνομαι το ελάχιστο τυχερή που μου δόθηκε εντελώς ανέλπιστα μία τέτοια ευκαιρία και μάλιστα στην ίδια μου την πόλη!!!
Αυλαία για φέτος! Ραντεβού με αυτόν τον τόσο αξιόλογο Μουσικό Θεσμό, που καθιερώνεται πλέον και στην Φλώρινα, σε δύο χρόνια!!!

ακούς Νέους και Νέες Ταλαντούχους Μουσικούς και καταπληκτικούς Τραγουδιστές όλης της Μουσικής Γκάμας από την Ευρώπη και την Ασία να τους ενώνει αρμονικά η Κλασσική Μουσική!!! Δυνατές φωνές, Συγκλονιστικές Ερμηνείες, βιρτουόζικες μουσικές εκτελέσεις από τόσο Νέους Ανθρώπους αλλά και τόσο ώριμους μουσικά! Είναι αληθινό προνόμιο για μας και την πόλη μας το να έχομε το Ωδείο, που ανεβάζει ολόκληρα ποιοτικά επίπεδα τον πολιτισμό μας και μας προσφέρει τέτοιες αξιόλογες εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς!!! Αισθάνομαι το ελάχιστο τυχερή που μου δόθηκε έντελώς ανέλπιστα μία τέτοια ευκαιρία και μάλιστα στην ίδια μου την πόλη!!!
Αυλαία σήμερα! Ραντεβού με αυτόν τον τόσο αξιόλογο Μουσικό Θεσμό, που καθιερώνεται πλέον και στην Φλώρινα, σε δύο χρ