Διοικητής Νοσοκομείου (…μέχρι που φτάνει ο μύθος της εξυπηρέτησης!)

Exif_JPEG_420

-Έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) στη πατρίδα μας, το ΕΣΥ είναι ένα πλήρως οργανωμένο δημόσιο και όχι ιδιωτικό σύστημα που λειτουργεί για όλους μηδενός εξαιρούμενου.

-Σημειώνω τον δημόσιο χαρακτήρα και όχι ιδιωτικό, επίσης το γεγονός ότι λειτουργεί για όλους! διότι τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται πολύς λόγος για υποχρεώσεις νοσηλευμένων ασθενών απέναντι σε πρόσωπο που διοίκησε το Νοσοκομείο Μποδοσάκειο.

-Το νοσοκομείο δεν είναι τσιφλίκι του διοικητή, ο διοικητής είναι διορισμένος και κάνει αυτό που του υπαγορεύουν οι κανόνες στα νομοθετικά πλαίσια, δεν μπορεί κανέναν να εξυπηρετεί ιδιαίτερα ή να διευκολύνει έχει υποχρέωση να λειτουργεί ίσα απέναντι σε όλους.

-Αν ο συγκεκριμένος διοικητής είχε ιδιωτικό νοσοκομεία θα μπορούσε να εισάγει ασθενείς και άνευ πληρωμής να τους θεραπεύει! τότε ναι, θα ήταν οι πελάτες υποχρεωμένοι, στην περίπτωση όμως του δημοσίου χαρακτήρα οι ασθενείς δεν πρέπει να αισθάνονται υποχρεωμένοι απέναντι σε κανέναν  διοικητή.

-Ακόμα και ο ευπαθής πληθυσμός της χώρας μας καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ελληνικό Δημόσιο και μπορεί ο ασθενής (αν το γνωρίζει) να διεκδικεί τα δικαιώματά του στη φροντίδα, κανένας διοικητής δεν βάζει το χέρι του στην τσέπη για να πληρώσει από το πορτοφόλι του τα νοσηλεία του θεραπευμένου, το ασφαλιστικό του ταμείο τα δίνει! αντίθετα ο διοικητής παίρνει μισθό από τον φορολογούμενο ασθενή, έτσι ο διοικητής έχει υποχρέωση στον ασθενή και όχι ο ασθενής στον διοικητή.-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ