Δυο μέτρα δυο σταθμά (κατά παραγγελία…)

-Η Γερουσία των ΗΠΑ πρόκειται να ψηφίσει νομοσχέδιο για την υποχρεωτική ενσωμάτωση σε κάθε νέο όχημα τεχνολογίας ανίχνευσης αλκοόλ για τον οδηγό.

-Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πράγματι έχει υπάρξει υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το όχημα θα απενεργοποιείται αυτόματα.

-Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα οφέλη μιας τέτοιας κίνησης, καθώς θα μπορούσε να σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές.

-Από την άλλη όμως εκφράζονται ανησυχίες από συνταγματολόγους ότι μια τέτοια κίνηση ξεπερνά τα όρια της ηθικής και εγείρει ζητήματα πολιτικών δικαιωμάτων.

-Εδώ σε εμάς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που είμαστε υποχρεωμένοι να το δείχνουμε σε κάθε γνωστό ή άγνωστο πρόσωπο (βλ. καφέ εστιατόρια μπαρ καφενεία κ.λ.π)  δεν ξεπερνά τα όρια της ηθικής και δεν εγείρει ζητήματα πολιτικών δικαιωμάτων; ακόμα περισσότερο δεν παραβιάζει τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα υγείας του ατόμου;

-Οι επιτήδειοι πολιτικοί νομοθετούν κατά παραγγελία με δυο μέτρα και δυο σταθμά κατά περίπτωση και όπως τους βολεύει «πνίγοντας» την φωνή των «απέναντι» συνταγματολόγων για να μην μας πουν για τα «πολυεπίπεδα» σφάλματα των νομοθετημένων πράξεων που έθεσαν σε ισχύει την υποχρεωτική επίδειξη του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ακόμα και σε πρόσωπα αμφισβητούμενης αρμοδιότητας και επάρκειας .-

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης