Επέτειος 12-02-1949 και 100 χρόνια από το 1917

Επέτειος

12-02-1949

και

100 χρόνια από το 1917

 

 

Κάθε χρόνο, συνήθιζα να δημοσιεύω ένα μέρος από την μάχη της Φλώρινας.

Φέτος θα αναφερθώ αναλυτικά στα σημεία που ανέφερα – Το ΓΙΓΝΕΣΘΕ της εποχής εκείνης – και στην επέτειο της επανάστασης του 1917.

 

 

Συνέχεια:

  • Στο πρώτο σημείο αναφέρομαι στα αίτια και πως ανάγκασαν τους πατριώτες Έλληνες να πάρουν τα βουνά. «Η παραπληροφόρηση και η διαστρέβλωση της γενισταροποιημένης νεοκατοχικής κοινωνίας ήθελε να τα κρύψει, επί 35 χρόνια».

Αγαπημένε μου φίλε Γιάννη με την ομάδα σου, αυτά δεν στα είπε ΚΑΝΕΙΣ;

  • Στο δεύτερο σημείο αναφέρομαι στα πρακτικά εκείνης της εποχής, «αυτοί που κράτησαν αυτά τα πρακτικά -φαίνονταν πως οι γενίτσαροι της νεοκατοχικής εποχής – με την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση ήθελαν να θάψουν την αλήθεια» .

Γι’ αυτό κάποτε έγραψα: Είμαστε κι εμείς εδώ!

  • Στο τρίτο σημείο που αναφέρομαι και είναι το πιο βασικό, δεν είναι αυτή, η επί 35 χρόνια γενισταροποιημένη κοινωνία που έφερε τα κατεστημένα, το παρακράτος και την δικτατορία, για να μην μπορούμε να έχουμε παιδεία – δικαιοσύνη…κλπ., ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να γίνουμε ΚΡΑΤΟΣ…!!! Θα συμφωνήσετε κι εσείς, πως σήμερα εκτός από ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΚΛΙΚΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, – τέρατα και σημεία, κίτρινου τύπου – ΜΜΕ και άλλα πολλά που γίνονταν, κράτος δεν κάνεις!!!

Στα άλλα σημεία αναφέρομαι σε αυτούς που για τον ‘ΤΟΜΑΡΙΣΜΟ’ τους κατέστρεφαν, την κοινωνία που ήθελαν να δημιουργήσουν οι τίμιοι- λογική και ηθικοί άνθρωποι. Τέτοια κοινωνία ήθελαν να κάνουν, γι’ αυτό ΔΕΝ άντεξαν οι μάρτυρες και βγήκαν από την τάφρο με τα χέρια ψηλά. Για τον άνθρωπο…!!!

ΕΙΜΑΣΤΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ και θα ΕΙΜΑΣΤΕ εξαρτημένοι της όποιας ισχυρής δύναμης της κάθε εποχής, κατάλοιπο του μωαμεθανισμού και του αποικισμού. Θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα, αλλά αν κανείς δεν κατάλαβε μέχρι τώρα, το ποσό Γενίτσαρο και Λαμόγιο τον έχουν κάνει, δεν έχει νόημα να γράψω για περαιτέρω αναλύσεις.

Στα άλλα σημεία απάντησα κατά το δημοσίευμα του Χρηστάκη.

Λοιπόν Γιάννη μου με την παρέα σου, αν δεν καταλάβατε αυτές τις αναλύσεις…., εσάς ΔΕΝ μπορεί να σας βοηθήσει κανείς!!!

Γι’ αυτό το θέμα ήρθε κι η ακόμη χειρότερη δημοσίευση. Ο τίτλος τα λέει όλα: ” Μνημείο εκτός τόπου και χρόνου”. Δηλαδή σκέτη ‘παράκρουση νοημοσύνης’.

Εσύ φίλε Μιχάλη Λιάκο και απ’ ότι μου δήλωσες τελευταία, σαν “σύντροφος”, σε ρωτώ, ΔΕΝ το διάβασες το δημοσίευμα του Γιάννη: ” Μνημείο εκτός τόπου και χρόνου”. Σκέτη παράκρουση νοημοσύνης!!! Όταν έρθεις στην φλώρινα πάρε και τον Πύρζα και ελάτε να τα πούμε.

Εδώ έχουμε κι άλλο φαινόμενο:… ο Γεωργούλας το δεύτερο δημοσίευμα του Χρηστάκη, το αναβαθμίζει και το δημοσιεύει στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας του, ενώ εμάς στις τελευταίες σελίδες!!! Είναι να τρελαίνεσαι!!!

Ο Σαρτζετάκης με τις σαχλαμάρες που δημοσίευσε, για τον ελληνικό στρατό και το ΔΣΕ, αποστομώθηκε. Έπειτα φταίω εγώ που τους αποκαλώ ¨γενιτσαροποιημένους¨;…!!!

Μα το λένε μόνοι τους!!!

Εκτός αυτών οργανωμένη αντίδραση είναι αυτή, από τον Κολλιόπουλο – Ακαδημία Αθηνών- Mayer’s κλπ. μέχρι τα τελευταία ρετάλια της γραφής. Από ότι βλέπω φέτος θα έχουμε να γράφουμε πολλά…!!!

Γι’ αυτό στη Θεσσαλονίκη με διπλάρωσαν και στο τέλος μου έδωσαν και μία κάρτα για επαφή, γιατί λέει η ιστορία της αντίστασης ” ξαναγράφεται”.

Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι!!!

Τι άλλο θα ζήσουμε…!!!

Αλλά να που είμαστε κι εμείς εδώ. Είναι και οι ιστορικοί. Έτσι ο γενιτσαρισμός της μειοψηφίας ΔΕΝ θα περάσει. Ευτυχώς ήταν πάντα μειοψηφία. Γι’ αυτό και η βία- νοθεία των εκλογών επί 35 χρόνια. Αν δεν διορθωθούμε, έτσι και χειρότερα θα σερνόμαστε που έλεγε και ο Μακρυγιάννης.

Πρόταση, ΓΕΝΙΚΑ:…να σταματήσει η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, δηλαδή η ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΠΟΙΗΣΗ της μειοψηφίας που καταλήγει στον αντικομματισμό,  για να γίνουμε ΚΡΑΤΟΣ…!!!

 

 

 

Νίκος Φρυτζαλάς

Πολεοδόμος –  Αρχιτέκτων