Επερώτηση σχετικά με τον αποκλεισμό του Επαρχιακού Δρόμου Ακρίτα – Βίγλας

ΠΡΟΣ : -Περιφερειάρχη Δ.Μακεδονιας

κ. Κασαπίδη Γεώργιο

ΚΟΙΝ.: Ανρχη Π.Ε. φώρινας κ. Κιοσέ Ι.

Κε Περιφερειάρχη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφασή του ,στην 13η Συνεδρίασή του με ημερ. 19-07-2017 αποφάσισε τον Αποκλεισμό του Επαρχιακού Οδικού τμήματος «Τ.Κ.Ακρίτα-Δ/ρωση με Ε.Ο προς Βίγλα (15ο χιλ)» μήκους 5,5 χιλ. και την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε αυτό.

Αξίζει να επισημάνουμε πως το ίδιο οδικό τμήμα από την παράδοσή του στην κυκλοφορία μέχρι σήμερα, ουδέποτε αποχιονιζόταν κατά την διάρκεια του χειμώνα με αποτέλεσμα να προκληθούν και εξ αιτίας αυτού κατολισθήσεις πρανών.

Δύο και πλέον χρόνια η οδός παραμένει κλειστή-εκτός κυκλοφορίας ,αφού καμία εργασία αποκατάστασης των κατολισθήσεων δεν έχει γίνει ,οι οποίες όπως διαπιστώσαμε σε πρόσφατη επίσκεψή μας είναι περιορισμένης έκτασης ,σταθερές και απολύτως ελεγχόμενες . Και επομένως και οι εργασίες που απαιτούνται για την άρση αυτών είναι περιορισμένης έκτασης και δαπάνης σε σημείο να αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο και αδικαιολόγητα παραμένει ο δρόμος αποκλεισμένος.

Επειδή ο δρόμος αυτός συνδέει συντομότερα την περιοχή του τέως Δήμου Κ.Κλεινών και το συνοριακό πέρασμα της Νίκης τόσο με το Χιονοδρομικό Κέντρο αλλά και με άλλους σημαντικούς προορισμούς ( Πρέσπες, Κρυσταλλοπηγή, Καστοριά):

-Δημιουργεί προϋποθέσεις για την τουριστική αξιοποίηση της Περιοχής αυτής.

-Καθώς επίσης διευκολύνει τους κατοίκους ιδιαίτερα του οικισμού Ακρίτα, τόσο στις δασικές τους όσο και στις κτηνοτροφικές τους δραστηριότητες.

Για την άρση των παραπάνω προβλημάτων καθώς και την αποκατάσταση της επικοινωνίας στην περιοχή αυτή ,παρακαλούμε να μας γνωρίσετε:

-Πότε προγραμματίζεται η αποκατάσταση της οδού (ένταξη στο πρόγραμμα Δ.Ε. της Π.Ε. Φλώρινας).

-Και επί πλέον να περιληφθεί στους μελλοντικούς σχεδιασμούς για τον μόνιμο αποχιονισμό της.

Σημειώνουμε ότι η διετής και η επί πλέον πιθανή καθυστέρηση αποκατάστασής της προκαλεί πρόσθετους κινδύνους και καταστροφές στις υφιστάμενες υποδομές αλλά και βλάβες στα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Ο ΕΠΕΡΩΤΩΝ

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Περ.Συμβουλος –Συνδ. ΕΛΠΙΔΑ

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK Η σχετική συζήτηση στο Περ. Συμβούλιο:

https://www.youtube.com/watch?v=x9rrunOo5RM&t=27s