Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας για rapid test

Π Ρ Ο Σ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

ΘΕΜΑ: Διενέργεια υποχρεωτικού rapid test για τους εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Συνάδελφοι,

Μετά από δύο πολύ σκληρά χρόνια ανασφάλειας και περιορισμών λόγω του COVID-19, καταργήθηκαν τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα και έχει επανέλθει η κανονικότητα στην καθημερινότητα μας κατά πολύ μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο, έχει παραμείνει ένα μέτρο τη χρησιμότητα του οποίου, όσο και να προσπαθούμε, αδυνατούμε να κατανοήσουμε. Αναφερόμαστε στη διενέργεια υποχρεωτικού rapid test μια φορά την εβδομάδα για τους εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19. Είναι απορίας άξιον ποιο είναι το υγειονομικό όφελος αυτού του μέτρου, αφού πλέον όλοι οι πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, μπορούν να εισέρχονται σε οποιονδήποτε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο (εμπορικά καταστήματα, εστίαση κ.τ.λ.), χωρίς κανένα περιορισμό.

Εύλογα οι συνάδελφοι μας, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, νιώθουν πως στοχοποιούνται και τιμωρούνται από την Πολιτεία για μια προσωπική τους επιλογή, αφού εκτός των άλλων, αναγκάζονται να καταβάλλουν ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, με την ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα να βρίσκεται σε πρωτοφανή επίπεδα.

Αναμένουμε από την Ομοσπονδία μας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς, προκείμενου να τελειώσει επιτέλους αυτός ο διαχωρισμός που οδηγεί εργαζόμενους να αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

 

                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης                             ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής