Επιστολή του Δημήτρη Φαρμακιώτη σχετικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Μπίρου

Από το συνδυασμό ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για την Φλώρινα λάβαμε την παρακάτω επιστολή, την οποίο δημοσιεύουμε.

Διαβάσαμε προσεκτικά την ομιλία του κ. Μπίρου σχετικά με την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές. Μας εξέπληξε η σιγουριά του για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος. Προφανώς υπονοεί ότι κατεβαίνει στις εκλογές παίζοντας ¨εν ου παικτοίς¨. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: ή ότι διακατέχεται από ασύμμετρη εγωπάθεια ή από έλλειμα αυτοκριτικής.

Ο κ. Μπίρος δοκιμάστηκε και δοκιμάστηκε σε επίπεδο Περιφέρειας, όπου εκεί το χρήμα ρέει άφθονο. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους Δήμους. Θεωρούμε ότι τα έργα της Π.Ε. Φλώρινας είναι λίγα και είναι αντιστρόφως ανάλογα των άλλων Π.Ε. Και δεν φτάνει που είναι λίγα˙ Κάποια απ’ αυτά τα λίγα παρουσιάζονται ως μελέτες. Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας, έστω την τελευταία, θα κατανοήσει το “τεράστιο” μερίδιο που λαμβάνει η Φλώρινα.

Ο κ. Μπίρος παραδέχεται ότι η Φλώρινα παρουσιάζει μια στασιμότητα, αλλά υποστηρίζει ότι δεν έχει σημασία τι έγινε στο παρελθόν. Με άλλα λόγια μας προτρέπει να μένουμε στις διαπιστώσεις. Είναι κι αυτή μια άποψη πολιτικής μεγαθυμίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος οφείλει να έχει ψυχή, καρδιά και όραμα και επιπλέον να είναι διεισδυτικός αφουγκραζόμενος  το σφυγμό των δημοτών. Ο κόσμος μπούχτισε από κατεστημένους σωτήρες.

 

Δημήτριος Φαρμακιώτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας