Επιστολή του π. Σωτηρίου Παρδάλη Πρωτοπρεσβυτέρου “Η αθέατη γενοκτονία”

ΜΗΝΥΜΑ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

π. Σωτηρίου Παρδάλη Πρωτοπρεσβυτέρου

 

  Η ΑΘΕΑΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

              Για μια ακόμη χρονιά οι πολύτεκνοι της Ελλάδος γιορτάζουμε τους προστάτες μας ,  την αγία πολύτεκνη οικογένεια των Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά (7) παιδιών τους, την  Κυριακή 4 Νοεμβρίου.   Αλήθεια, όμως, για πόσες ακόμη χρονιές θα υπάρχει αυτή η γιορτή; Πόσα ακόμα τα νεαρά ζευγάρια θα παίρνουν την ηρωϊκή απόφαση να γίνονται πολύτεκνα; Πόσο ακόμη θα αντέχουν τα δυσβάστακτα έξοδα μιας πολυμελούς οικογένειας; Και εν τέλει πόσο ακόμη θα γεννιούνται Ελληνόπουλα; Ερωτήματα, που  μας οδηγούν στην απαισιοδοξία και στο οδυνηρό μήνυμα ότι, η Ελλάδα γερνάει, η Ελλάδα αργοπεθαίνει…. και ότι κανένας δεν νοιάζεται.

Οι στατιστικοί αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

Η κατάργηση των ελαχίστων δημογραφικών κινήτρων που είχαν απομείνει και που αποτελούσαν ένα ανάχωμα στο κατήφορο της υπογεννητικότητας, οδηγεί την Ελλάδα μπροστά στη δημογραφική κατάρρευση και δυστυχώς οδεύει με γρήγορους ρυθμούς προς το τέλος της ιστορίας της. Και εδώ βρίσκεται η μεγάλη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, που όχι μόνο δεν ανησυχεί, αλλά  εφησυχάζει στη τρελή σκέψη, ότι το δημογραφικό πρόβλημα μας το λύνουν οι μετανάστες!!!

          Δεν   είμαστε μόνον εμείς  που ανησυχούμε και το που οδηγεί η υπογεννητικότητα την αγαπημένη μας Πατρίδα στο γκρεμό και τον αφανισμό. Υπάρχουν και άλλοι  πολίτες της πόλεως μας που αφουγκράζονται την αγωνία των κατοίκων του ακριτικού μας Νομού που ερημώνει και ιδιαίτερα τα χωριά μας.  Ο εκπαιδευτικός κ. Μιχάλης Χάτζιος, είναι ένας εξ αυτών, που  σε πρόσφατο άρθρο του με το χαρακτηριστικό τίτλο ” Η Ελλάδα λιγοστεύει!!! Η Ελλάδα χάνεται”  (site Νέα Φλώρινα, εφημ. Φωνή Φλώρινας)   καταγράφει όχι μόνο την αγωνία των εκπαιδευτικών της ακριτικής Φλώρινας για την δημογραφική καθίζηση, αλλά  και τον πόνο κατοίκων  κεφαλοχωρίου της Φλώρινας ” δάσκαλε μετά από επτακόσια χρόνια !!! δεν θα γεννηθεί κανένα παιδί στο χωριό”  Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί. Ο καθένας αντιλαμβάνεται, τονίζει ο κ. Χάτζιος, σε πιο κατήφορο βρίσκονται οι γεννήσεις.  Τείνουν να εξαφανισθούν από την Ελλάδα.»

Στην εποχή των μνημονιακών ετών 2011-2017 οι θάνατοι ανήλθαν πάνω από 124000  και ο αριθμός αυτός και μόνο δείχνει σαν να ενταφιάστηκε μια ολόκληρη πόλη!!! Πραγματική αθέατη γενοκτονία την εποχή των μνημονίων!!! Για τη συρρίκνωση αυτή του Ελληνικού πληθυσμού οφείλεται και στη μέχρι σήμερα δημογραφική πολιτική, που ακολουθήθηκε και κατέδειξε ότι ήταν αποσπασματική και αναποτελεσματική, αφού ο κατήφορος της υπογεννητικότητας συνεχίζεται. Και εδώ έχουν θέση τα λόγια του μεγάλου δημογράφου Alfred Sauvy: «… ότι τα προβλήματα του πληθυσμού είναι θεμελιώδη που εκδικούνται τρομερά εκείνους που τα αγνοούν και καμιά χώρα δεν μπορεί να ζήσει αν δεν πιστεύει στη ζωή.» , και θα πρέπει να μας προκαλούν αίσθημα δυσφορίας και ενοχής, αφού όλοι έχουμε ποσοστό ευθύνης για το κατάντημα του τόπου μας.

Τον κώδωνα του κινδύνου από καιρό κρούουν και οι ξένοι για την επερχόμενη δημογραφική καταστροφή, αλλά δυστυχώς σε ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ!!! Ενδεικτικά:

  • Μελέτη –σοκ του ΟΟΑΣΑ 2016: Έχετε παιδιά και φορολογείστε στην Ελλάδα; Την… πατήσατε ! (economy/article/ 467823 meleti)
  • ΔΝΤ 2016: Το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα παρεμποδίζει την ανάπτυξη και διογκώνει το θέμα του χρέους».(THΕMANEWS)
  • 2017- Σε 8,9 εκατομμύρια θα μειωθεί ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Βερολίνου για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη. (iefimerida.gr)
  • 2017 Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να γεννά μωρά και πάλι σύντομα, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον οικονομικό αφανισμό! (Intependent 17.04.2017)

Συμπέρασμα: (όχι του γράφοντος) Η δημογραφική συρρίκνωση δεν είναι ανατρέψιμη. Γι΄ αυτό ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ! (κ. Δημήτριος Μπότσης, Καθηγητής Μαιευτικής Αρεταίειο Νοσοκομείο)

Και ενώ από παντού έρχονται τα μηνύματα της δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδας, δυστυχώς οι Κυβερνήσεις των μνημονιακών ετών συμπεριλαμβανούσης και της παρούσης, δυστυχώς, αντί να πάρουν τα αναγκαία μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας για να αναστρέψουν την δημογραφική συρρίκνωση, συνεχίζουν να παίρνουν αντισυνταγματικά μέτρα, που επιταχύνουν  τον αφανισμό της Ελλάδας και γίνονται οι νεκροθάπτες αυτής!

      Από την ακριτική Φλώρινα οι πολύτεκνοι του Συλλόγου Πολυτέκνων διά του Προέδρου τους  στέλνουν κραυγή αγωνίας και εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον της Πατρίδος και ζητούν από την  (συγ)Κυβέρνηση να ευαισθητοποιηθεί και να σταματήσει την ασκούμενη μέχρι τώρα αντιπολυτεκνική, αντιδημογραφική, αντιοικογενειακή πολιτική και να ασκήσει δημογραφική πολιτική, για την ανακοπή της δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδας  της αθέατης γενοκτονίας (οι εκτρώσεις).

 Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας , θα μεταβεί, αρχές Δεκεμβρίου τ.έ ,στην Ρωσία  ας κάνει το κόπο να  ερωτήσει  την αρμόδιο Υπουργό  της αχανής αυτής Χώρας, πως κατάφεραν και μείωσαν τις εκτρώσεις στο 63,5 % δηλαδή από 2.700.000 εκτρώσεις στις 750.000 περίπου!!!  

Καθολικό αίτημά μας είναι: Να παραμείνουν άθικτες στο υπό αναθεώρηση Σύνταγμα οι διατάξεις του άρθρου 21 του ισχύοντος Συντάγματος, οι οποίες παρέχουν προστασία στο γάμο, τη μητρότητα, τη παιδική ηλικία και ιδιαίτερη προστασία στις πολύτεκνες οικογένειες, επειδή

  1. Η συνεισφορά τους στη διατήρηση του πληθυσμού είναι αναντικατάστατη (αιμοδότες του Έθνους)
  2. Αναγνωρίζονται διεθνώς ως ευπαθής κοινωνική ομάδα.
  3. Είναι θέμα ισότητας κατά τον Αριστοτέλη, που γράφει: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων»
  4. Αποδίδουν σωστά τις αξίες που στήριξαν την ύπαρξη του έθνους μας διαχρονικά.

Τα επί μέρους αιτήματά μας διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

Α΄. Μέτρα χωρίς δημοσιονομικό κόστος

  1. Να καταργηθεί ο επαίσχυντος νόμος νομιμοποίησης των αμβλώσεων, που κάθε χρόνο δεν βλέπουν το φως του ήλιου 300.000 περίπου Ελληνόπουλα. Καταργώντας συγχρόνως και τη σχετική διάταξη τη δαπάνη των αμβλώσεων να καταβάλλουν τα καταρρέοντα Ασφαλιστικά μας ταμεία. Με τις δικές μας εισφορές  εμμέσως μας ενοχοποιείτε  για τα φρικιαστικά αυτά εγκλήματα !

Επιδοτείτε το θάνατο και όχι τη γονιμότητα!

  1. Να επανέλθει το ποσοστό 20% για για τις προσλήψεις (πολυτέκνων γονέων και τέκνα αυτών )   μέσω ΑΣΕΠ, που μειώθηκε απαραδέκτως με το άρθρο 25 του  Ν. 4440/2015 στο 15%..
  2. Να καθιερωθεί και για τις πάσης φύσεως προσλήψεις των εκπαιδευτικών όπως το 20% προέρχεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων, όπως ισχύει για τις προσλήψεις των άλλων υπουργείων (άρθρο 1 παρ.3 περ. δ και άρθρο 6 παρ. 1 και 2 του Ν. 3454/2006) Το μέτρο αυτό δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αφού διορισμοί στην εκπαίδευση γίνονται.
  3. Να καθιερωθούν ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους, όπως ίσχυαν από το 1979 για 32 χρόνια χωρίς κανένα, όπως και οι ίδιοι οι Πρυτάνεις το ομολογούν.
  4. Να συμπεριληφθούν και οι Οργανώσεις των πολυτέκνων, όπως γινόταν για τα 30 χρόνια, στους φορείς διανομής φρούτων, λαχανικών κλπ, που χορηγούνται με παρέμβαση της Ε.Ε ως βοήθεια , που τους έθεσε εκτός η Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1701Β/14/8/2015)
  5. Να καταργηθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσου κατέχουν αυτοκίνητα 1.928 κ.ε και άνω για τους πολύτεκνους. Από ανάγκη τα αγόρασαν για την ασφαλή μετακίνηση της πολυμελούς οικογενείας τους που είναι 7θέσιο ή 9θέσιο ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.
  6. Να επανέλθει το ποσοστό 10% για την εισαγωγή των πολυτέκνων και των τέκνων τους στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, που καταργήθηκε με το άρθρο 3 του Π.Δ. 44/2016.
  7. Πρέπει με ρητή διάταξη νόμου να παρασχεθεί η δυνατότητα στους Δήμους και τις περιφέρειες να χορηγούν ως δημογραφικά κίνητρα χρηματικά βραβεία στις μητέρες που αποκτούν το 4ο και άμω τέκνο τους και συγχρόνως αποκτούν την πολυτεκνική, ιδιότητα, δεδομένου ότι οι υπάρχουσες σήμερα διατάξεις είναι ασαφείς και δημιουργούν προβλήματα για την χορήγησιν τέτοιων βοηθημάτων. Είναι εντελώς αδιανόητο το Υπουργείο Εσωτερικών να μη υιοθετεί την κατατεθειμένη πρόταση της ΑΣΠΕ και για την οποία υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ.

Β΄. Μέτρα που έχουν δημοσιονομικό κόστος

  1. Να επανέλθουν ως δημογραφικά κίνητρα η επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης της μητέρας και η επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως γινόταν μέχρι το 2009, αφού το κόστος τους είναι μικρότερο από το κόστος του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τριτέκνων και Πολυτέκνων.
  2. Να υπάρξει εξαίρεση της πρώτης κατοικίας των πολυτέκνων από το ΕΝΦΙΑ
  3. Να επανέλθει το αφορολόγητο των παιδιών όπως έχει καθορισθεί με το Ν. 3842/2010
  4. Να εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς

Ευχόμαστε σ’ όλους τις πολύτεκνες οικογένειες  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ευλογημένα.

Φλώρινα 1 Νοεμβρίου 2018