«Ευχαριστούμε κ. Ιωσηφίδη αλλά δεν θα πάρουμε!»

«Ευχαριστούμε κ. Ιωσηφίδη αλλά δεν θα πάρουμε!»

Αφίσα της προεκλογικής του εκστρατείας έφερε στην μνήμη μας, η ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην Δημάρχου και παραιτηθέντα από το Δημοτικό Συμβούλιο, κου. Ιωσηφίδη Ι.

Ο όψιμος οίστρος που επιδεικνύει προκειμένου να υπερασπιστεί το έργο του, δεν δικαιολογεί την αδράνεια που υπέδειξε  σε μία χρονική περίοδο αρκετών ετών αμέσως μετά την ήττα του έως και σήμερα. Παντελώς απών από τα δημοτικά δρώμενα, εγκλωβισμένος σε μία δύνη φημολογίας περί καθόδου του στις περιφερειακές ή/και βουλευτικές εκλογές, ακόμα ακόμα και τη σκιώδη χειραγώγηση και πατρονάρισμα υποψηφίων για τον δημαρχιακό θώκο του Αμυνταίου, με ανακοίνωση του ως πρώην Δήμαρχος καλούσε τον νυν Δήμαρχο Αμυνταίου σε ανοικτή εκδήλωση.

Και ενώ δεν θα μας εξέπληττε μία αντίστοιχη κίνηση από τους υποψήφιους Δημάρχους, ο κ. Ιωσηφίδης προσπαθεί να πολώσει ένα προεκλογικό κλίμα που όμως μας αφήνει όλους αδιάφορους.

Αναφορικά με το έργο του, που θέλει κατόπιν εορτής να μας παραθέσει, να του θυμίσουμε ότι τα έργα που υποτίθεται ότι υλοποίησε στη  θητεία του, τα άφησε στη μέση, ενώ τα παρέλαβε “ώριμα” προς ένταξη και εκτέλεση από μελέτες της προηγούμενης θητείας του κου Θεοδωρίδη και των αντίστοιχων καποδιστριακών Δημάρχων. Αντ΄ αυτού, η παρακαταθήκη του στην επόμενη δημοτική αρχή ήταν ένα ΤΙΠΟΤΑ, άνευ ουσίας και αντικειμένου, χωρίς ρεαλισμό και αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μας.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι  αν και ο  κ. Ιωσηφίδης αξιολογήθηκε από τους δημότες  για το συνολικό έργο και την παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου μας  στις προηγούμενες εκλογές,  ετεροχρονισμένα επιδίδεται  σε έναν αγώνα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και  σε μια μανιώδη πολιτική αντιπαράθεση. Απότοκο όλων αυτών φαίνεται ότι αποτελεί η διοργάνωση πολιτικών συζητήσεων «προς αποκατάσταση της αλήθειας» για το έργο του την περίοδο που διετέλεσε δήμαρχος…

Μα για την αξία του  έργου του έχει ήδη κριθεί και την απάντηση την πήρε από τους δημότες πριν μια πενταετία!

Η ανεπάρκεια έργου και οι αερολογίες τον έφεραν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, την οποία εγκατέλειψε άρον άρον υποτιμώντας τον ρόλο  της!

Φυσικά θα περιμέναμε από τον κ. Ιωσηφίδη να εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις του κατεβαίνοντας στις εκλογές… ο ίδιος επέλεξε τον ρόλο του πατρόνα. Αν παρέμενε στη θέση του και δεν λειτουργούσε σαν ρίψασπις ενδεχομένως να μην είχε και τόσα πολλά πολιτικά απωθημένα… Δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε ότι ισοσταθμίζοντας τις δυσκολίες και την αρνητική εντύπωση της τοπικής κοινωνίας προς το πρόσωπό του και έχοντας  «γνώση κινδύνου», αποφεύγει με κάθε τρόπο να  εκτεθεί στην κρίση του κόσμου, για αυτό και  δεν θα τον δούμε σε κανένα ψηφοδέλτιο ούτε στον πρώτο ούτε στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης …

Οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου γνωρίζουν πλέον πολύ καλά, και ανθρώπους και καταστάσεις. Η παρούσα δημοτική αρχή σαν προτεραιότητα, όπως το έχει αποδείξει άλλωστε, έχει την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, την ανάδειξη και ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και την βελτίωση όλων εκείνων των παραγόντων που θα κρατήσουν, ιδιαίτερα τους νέους στον τόπο μας.

Η συμβολή όλων μας σε μία κοινή πορεία διαλόγου, συνεργασίας και γόνιμου προβληματισμού με την επόμενη μέρα των εκλογών είναι επιβεβλημένη και φέρνει μία καινούργια διάσταση στο αυτοδιοικητικό τοπίο. Αντιθέτως, ενέργειες που δεν ενισχύουν τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης, πολώνουν άνευ λόγου αλλά και “κουράζουν” τους συνδημότες μας, δεν συνάδουν με τα δημοκρατικά ιδεώδη της παρούσας δημοτικής αρχής.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης με «Συνέπεια και στο αύριο» μαζί με τους συνεργάτες μου θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους  πολίτες  και να εστιάσουμε στους  στόχους και το πολιτικό μας πρόγραμμα χωρίς μνησικακία και με γνώμονα  το μέλλον και το καλό αυτού του τόπου. Και όλα αυτά χωρίς φυσικά να χρειαζόμαστε κανενός είδους πατροναρίσματος… χωρίς εντάσεις που να πυροδοτούν ένα μέχρις στιγμής ήρεμο και πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα και χωρίς να αποπροσανατολίζουν τους συνδημότες μας.

Ευχαριστούμε κ. Ιωσηφίδη αλλά δεν θα πάρουμε!

 

 

Από το Γραφείο Δημάρχου