Η απλή αναλογική ταπεινώθηκε

Σύντροφοι της Αριστεράς ηττηθήκαμε κατά κράτος. Η δεξιά μας πήρε και τα σώβρακα.

Τώρα εκ των υστέρων οι υπεύθυνοι της βαριάς ήττας μοιρολογούν αόριστα για επικοινωνιακά λάθη παραλείψεις και “Βαβυλωνία” απόψεων. Οι απλοί πολίτες όμως είχαν επισημάνει πολύ πιο σοβαρά πολιτικά παραπτώματα, που  είχαν προκαλέσει στελέχη πρώτης γραμμής προκειμένου να ενισχύσουν το ατομικό τους πολιτικό όφελος.

Τα παραδείγματα πολλά και γνωστά. Με άναρχες κραυγές, μακριά από την κοινωνία και ταμπουρωμένοι κάτω από την κομματική τους ομπρέλα, δεν μπόρεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κρύψουν την λαιμαργία τους για την κυβερνητική εξουσία. Περίμεναν σαν πεινασμένα κοράκια να πέσει η δεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη , για να αρράξουν και στις υπουργικές ξαπλώστρες.

Οι πολιτικές ασχήμιες και πρακτικές κυριάρχησαν δυστυχώς και στην αριστερή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό δεν έπεισε,  δεν κατάφερε να ενσωματώσει σε ένα κοινό μέτωπο,  τα κόμματα των λεγόμενων κεντροαριστερών προοδευτικών δυνάμεων. Η ελπίδα για συνεργασία ενάντια στην αυταρχική αυτοδυναμία που χρεοκόπησε τη χώρα μας και ταπείνωσε τους Έλληνες έχει πλέον χαθεί. Ο δικαιότερος εκλογικός νόμος της απλής και άδολης  αναλογικής,  φυλακίστηκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας προδομένος και ταπεινωμένος.

Το προεκλογικό μας σύνθημα δικαιοσύνη παντού ήταν ένα ψεύτικο περιτύλιγμα. Δικαιοσύνη παντού σημαίνει και ίσες ευκαιρίες για όλους.  Στην μικρή μας απομονωμένη Φλώρινα ο εσωκομματικός προεκλογικός αγώνας ήταν άνισος.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  Κωτακιδης, Μπίρος  και Χατζηκωνσταντίνου προτάθηκαν μόνο για να “ομορφαίνουν” το ψηφοδέλτιο. Έφεραν επιπλέον ψήφους το κόμμα όμως τους αντιμετώπισε  ώς υποψήφιους   γ’ κατηγορίας. Τα πρωτεία τα είχε η αγαπημένη των κομματικών οργάνων ,του πολιτικού γραφείου του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και βεβαίως βεβαίως , όλων των μεγάλων ” πετσωμενων”  καναλιών.

Τόσο αγαπημένη , που διέδιδε με έπαρση πώς θα ήταν  η επόμενη Υπουργός Ενέργειας.

Υ. Γ. : Όλα αυτά έχουν απογοητεύσει πολλούς φλωρινιώτες που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και μεταφέρουν από παρέα σε παρέα πως στις εκλογές της 25ης του Ιούνη , δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΠΑΣΟΚ  για να πάρει την έδρα  ο Λαβασίδης. Πιστεύουν πως ο Λάζαρος θα τους εκπροσωπήσει επάξια στη βουλή και το κυριότερο πώς είναι το πρόσωπο που θα συμφιλιώσει τους Πασοκο- Συριζαίους συντρόφους της Φλώρινας , για το καλό του τόπου μας.

Φλώρινα, 08 Ιουνίου 2023

Γιάννης Χριστάκης