Η Εύλαλη σιωπή των Πρεσπείων για το καλό των Φλωρινιωτών

Σεβαστά μέλη της επιτροπής.

Βλέποντας σήμερα την συνέντευξη τύπου που παραχωρήσατε μου δώσατε τα ερεθίσματα εκείνα, ώστε να οργιστώ και να θυμώσω με την στάση σας και με τον τρόπο που έξυπνα και περίτεχνα χειρίζεστε το λόγο. Ο  δικός σας ο   θυμός  ήταν καθαρά εγωιστικός και  υποτιμητικός για όλους εμάς τους Φλωρινιώτες που ζούμε , εργαζόμαστε και πονάμε τον τόπο αυτό ,όλους τους μήνες τους χρόνου.

Κύριε Λιάνη με το ξεκίνημα της συνέντευξης σας δηλώσατε ότι παρανομείτε! Όντως η πρώτη σας παρανομία είναι πως δεν φορούσατε την μάσκα προστασίας που ορίζει το κράτος και έχει επιβάλει σε όλους εμάς τους εργαζομένους ή μη , είτε στο ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα  ,αλλά ακόμα περισσότερο, πλέον με νόμο έχει επιβληθεί και στα παιδιά μας που θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Δεν αναλογιστήκατε ότι έστω για τα μάτια του κόσμου  θα έπρεπε να φορέσετε την ριμάδα αυτή τη μάσκα που κάποιοι την φορούν ακόμα και οχτάωρα ολόκληρα  και κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας  έχουν πληρώσει το  πρόστιμο των 150€ ;

Και ναι το παράδειγμα σας, είναι η μη χρήση μάσκας και θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς θα διασφαλίζατε την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων όταν για εσάς είναι ένα διακοσμητικό πάνω στο τραπέζι;

Το οξύμωρο σε όλη την υπόθεση είναι ότι επιμένετε να γίνουν έστω και μια ημέρα . Προς όφελος ποιου; των Φλωρινιωτών ; Δεν νομίζω.

Κ Λιάνη είπατε κατά την διάρκεια της συνέντευξης σας, ότι η Φλώρινα έχει κρούσματα, και οι εκδηλώσεις δεν θα έφερναν  νέα κρούσματα .

Έχετε αναλογιστεί πόσα κρούσματα εισαγόμενα και  μή θα είχαμε κατά την διάρκεια της συναυλίας της Άννας Βίσση ή κατά την μετάβαση του κόσμου περπατώντας την υπέροχη γέφυρα του Αγίου Αχιλλείου;

Είστε στη Φλώρινα εδώ και ενάμιση μηνά ,εφόσον βλέπατε την μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων στην περιοχή του ποταμού οφείλατε ως πρώην βουλευτής να το καταγγείλετε την στιγμή εκείνη και όχι εκ των υστέρων και μάλιστα το καταγγέλλεται, την στιγμή που  η επιτροπή, στην οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, έπραξε για το καλό των Φλωρινιωτών ,ακολουθώντας την νομοθεσία, δρώντας υπεύθυνα για το κοινό καλό  , μη δίνοντας  την άδεια για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων.  

Κ Λιάνη ,εσείς ως γνωστό κάθε χρόνο  μετά τα Πρέσπεια φεύγετε καθώς η μόνιμη διαμονή σας είναι στη Αθήνα. Αν νοσήσετε πράγμα για το οποίο αντεύχομαι έχετε την δυνατότητα  να  νοσηλευτείτε σε όποιο ιδιωτικό νοσοκομείο θελήστε, εμάς μας ρωτάτε που θα πάμε τι θα απογίνουμε; Στο Νοσοκομείο της Φλώρινας οι προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού είναι πέρα από τις δυνάμεις τους και τις περισσότερες περιπτώσεις υπερβάλουν του εαυτού τους, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχουν ελλείψεις ακόμα και σε υλικά ατομικής προστασίας.

Δεν θα αναλύσω παραπάνω την συνέντευξη σας, γιατί δεν υπάρχει λόγος και ουσία. Άλλωστε έχετε επιδείξει τις ικανότητες σας στα Πρέσπεια με  τις όμορφες εκδηλώσεις που έχετε διοργανώσει όλα αυτά τα χρόνια .

Αυτό που θα περίμενα σήμερα εγώ από τον Οργανισμό των Πρεσπών θα ήταν η Εύλαλη σιωπή για το καλό των Φλωρινιωτών. Το να σιωπά κανείς δεν σημαίνει ότι είναι αδιάφορος, αδρανής ,νωχελής και απρόσεκτος.

Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε όλοι ο Οργανισμός των Πρεσπών θα μπορούσε αντί για «άρτο και θεάματα»  για μία και μοναδική χρονιά να προσφέρει και να στηρίξει .

Να προσφέρει το χρηματικό ποσό που θα δια θέτονταν για αυτές τις εκδηλώσεις, ένα μέρος στο Νοσοκομείο της Φλώρινας για τις τρέχουσες ανάγκες του ,αλλά και για τις ανάγκες που θα προκύψουν τους δύσκολους μήνες του χειμώνα.

Με ένα άλλο ποσό να στηρίξει   το Ωδείο της Φλώρινας  που βγάζει καλλιτέχνες με άριστη κατάρτιση ,η ακόμα να δοθούν ως βοήθημα σε ευπαθείς ομάδες.

Αυτή την σιωπή επιζητώ  κ. Λιάνη από τα φετινά Πρέσπεια.

 Την σιωπή της αγάπης ,της προσφοράς για τον συνάνθρωπο μας , και έστω για μια χρονιά να είναι μονάχα για τον Φλωρινιώτη, που δρά και πολεμά με πίστη και αγάπη για τον  τόπο του .

 Πιστέψτε με ειλικρινά τούτη την στιγμή όλοι μας επιζητούμε αυτήν την ΕΥΛΑΛΗ ΣΙΩΠΗ.

 

Με εκτίμηση

Σ.Π.