Η σημασία του Εθνόσημου (στους αστυνομικούς)

-Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αντιλαμβάνομαι πως σήμερα η ακτινοβολία του εθνόσημου που φέρετε επάνω σας φωτίζει όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και τις ψυχές σας».

-Η παραπάνω δήλωση του υπουργού έχει βαθύ νόημα με πατριωτικές ρίζες, σεβασμό προς τις εθνικές αξίες και τα ιδεώδη του έθνους μας.

-Δυστυχώς αυτό δεν το «πιστεύουν» αρκετοί αστυνομικοί και το λέω  διότι στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας οι περισσότεροι εν ώρα υπηρεσίας είναι ασκεπείς, κατά ένα βαθμό δεν φταίνε οι ίδιοι αλλά οι ανώτεροι που το «επιτρέπουν» – ανέχονται.

-Την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Αρτεμίου 20.10.22, λίγο μετά το μεσημέρι κατευθύνομαι οδικά προς την Φλώρινα από την πλευρά της 7ης Νοεμβρίου, πριν τις νησίδες στο ύψος της γέφυρας με σταματάν για τροχονομικό έλεγχο, δίπλωμα οδήγησης ασφάλεια και αν φοράω ζώνη ασφαλείας, όλα καλά όπως οφείλει εξ άλλου να είναι ο κάθε νομοταγής οδηγός αυτοκινήτου.

-Μετά το πέρας του ελέγχου κοιτάζω επίμονα τους δύο αστυνομικούς και περισσότερο τον ανώτερο, είναι ασκεπείς δεν φοράν τα πηλίκια τους με το εθνόσημο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αξία του όποιου ο υπουργός έδωσε μεγάλη σημασία προ εβδομάδων σε μια τελετή ορκωμοσίας με περίσσια περηφάνια και σθένος.

-Ο κατώτερος αστυνομικός απομακρύνθηκε μιλώντας στο κινητό (ώρα 12:15 μπορεί να εξακριβωθεί από την εταιρία που ανήκει το κινητό του), ρωτάω τον ανώτερο του: «Γιατί δεν φοράς το πηλίκιο με το εθνόσημο της ΕΛ.ΑΣ, αυτό! που σου εμπιστεύτηκε το κράτος».

-«Το έχω στην ντουλάπα του σπιτιού μου» απαντά! «Θα το κάνω θέμα στον διοικητή σου, αυτό που λες δεν είναι σωστό». «Να πεις στον διοικητή μου ότι με λένε Τ. Α»… μου απαντά.

-Κατευθύνομαι στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας και ζητώ τον Διοικητή Τροχαίας κ. Γκίνη Δημήτριο, η υπαξιωματικός που εκτελεί χρέη αξιωματικού υπηρεσίας μου λέει: «Είναι σήμερα αργία έχουν φύγει όλοι δεν είναι κανένας, ελάτε αύριο».

-«Δεν γνωρίζω αν έρθω αύριο της απάντησα, θα φροντίσω όμως να ενημερωθεί ο αρμόδιος υπουργός για να λάβει γνώσει ότι όλοι δεν θέλουν την ακτινοβολία και το φως που δίνει στα πρόσωπα και τις ψυχές τους το εθνόσημο της ΕΛ.ΑΣ, όπως τόνισε εξάλλου ο ίδιος!.-

Σημ: Ο τότε Αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος κατά το παρελθόν απομάκρυνε από την Γ.Α.Δ.Α δυο ειδικούς φρουρούς με την αιτιολογία ότι ήταν ασκεπείς. Υπάρχει και Ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την απόφαση του “γαδάρχη” να απομακρύνει από την Άμεση Δράση δύο αστυνομικούς καθώς τους εντόπισε να μην φορούν το υπηρεσιακό τους καπέλο.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος

Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ