Η «στροφή» (στην πίστη)

Η «στροφή» (στην πίστη)

-Ένα νεαρό αγόρι απογοητευμένο από τις πράξεις των ανθρώπων αποφάσισε να κρεμάσει τον Θεό, ρώτησε την μητέρα να του πει αν ξέρει που βρίσκεται, η μητέρα είπε: Τι τον θέλεις; Να τον κρεμάσω της απάντησε, για να κρεμάσεις κάποιον πρέπει να υπάρχει ανταπάντησε ψάξε να τον βρεις.

-Ο νεαρός άρχισε να ψάχνει, πήρε τους δρόμους και παντού ρωτούσε αν κάποιος είδε τον Θεό, κανείς όμως δεν του έδωσε την απάντηση που περίμενε. Δρόμο δρόμο έφτασε μπροστά σε μια μεγάλη εκκλησία, εδώ θα «κρύβεται» σκέφτηκε και μπήκε μέσα, εκεί συνάντησε τον παπά. Καλημέρα του είπε ψάχνω να βρω τον Θεό ξέρεις που είναι; Ο παπάς τον πήρε κοντά και του είπε: Ο Θεός είναι στην ψυχή κάθε καλού ανθρώπου, σε κάθε κατατρεγμένο και πονεμένο, τον φροντίζει και γιατρεύει τις πληγές, του δίνει νερό όταν διψά και σκιά να ξαποστάσει από τα βάσανα της ζωής. Ο Θεός είναι δίπλα σε κάθε άνθρωπο που τον έχει ανάγκη, τον προστατεύει σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωή του, ο Θεός είναι ο δημιουργός και θεμελιωτής του κόσμου!

-Ο μικρός ρώτησε: Τότε γιατί πολλές άδικες πράξεις των ανθρώπων είναι ατιμώρητες; Ο παπάς τον κοίταξε στοργικά στα μάτια και του είπε: Κάποιοι άνθρωποι φαντάζονται τον Θεό εκδικητικό και απειλητικό, αυτό όμως δεν είναι αλήθεια ο Θεός δεν θέλει το θάνατο των αμαρτωλών ούτε την εξόντωσή τους, αντίθετα θέλει να τους σώσει και να του χαρίσει την αιώνια ζωή.

-Ο μικρός κοίταξε προς το ιερό βήμα και ζήτησε συγχώρεση, όταν επέστρεψε στο σπίτι η μητέρα τον ρώτησε αν τον βρήκε, ο μικρός απάντησε: Ναι! είναι δίπλα μου πριν από λίγο με γιάτρεψε, μου έκλεισε τις πληγές, μου έδωσε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω να αγαπώ και να προσπαθώ, κυρίως όμως να συγχωρώ τις άδικες πράξεις των άλλων.-

 

Ηθικό δίδαγμα: Η πίστη είναι σαν την φωτιά, για να ζεσταθείς πρέπει πρώτα να την ανάψεις!

 

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης