Μήνυμα για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Φέτος η επέτειος της 19ης Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία γιατί συμπληρώνονται 100 χρόνια από την τέλεσή της.

Ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ, φερέφωνα του Τουρκικού καθεστώτος  ωρύονται, μιλάνε για ψευδογενοκτονία και προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να εξαφανίσουν το γεγονός. Είναι σαφέστατο πλέον ότι η πολιτική του κατευνασμού, των χαμηλών τόνων και των υποχωρήσεων ανοίγει την όρεξη των Τούρκων, οι οποίοι αποθρασύνονται και διεκδικούν ολοένα και περισσότερα. Η πολιτική αυτή φέρνει πιο κοντά αυτό που όλοι απευχόμαστε.

Το έγκλημα της Γενοκτονίας υπερβαίνει τα όρια Εθνικών Κρατών. Είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οφείλει η Διεθνής Κοινότητα με όλα τα όργανα και τους θεσμούς που διαθέτει (ΟΗΕ, Διεθνή Δικαστήρια, κτλ) να εντάξει άμεσα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα Διεθνή Μητρώα και τη Διεθνή Ιστορία, τιμώντας έτσι τη μνήμη των θυμάτων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τις επόμενες γενιές και αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο νέες Γενοκτονίες.

Οφείλει επίσης να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία που είναι ο θύτης. Τον αγώνα αυτό δίνουν από κοινού η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων. Είναι εθνική υπόθεση και οφείλει η Πολιτεία με στεντόρεια φωνή να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ισραήλ και της Αρμενίας.

Θεωρήσατε το παραπάνω μήνυμα ένα μικρό μνημόσυνο στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αιωνία τους η μνήμη.

 

 

 

                                                                                

                                              

                                                                             

                                                                                          Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας

                                                                   ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ