Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

 

Σε λίγες ώρες ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι το επιστέγασμα της πολύχρονης και γεμάτης εμπειρίες και γνώσεις πορείας σας στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Βρίσκεστε σε μια σημαντική στιγμή της ζωή σας, στην αρχή μιας καινούργιας πορείας. Κλείνει ο πολυετής κύκλος των βασικών σπουδών σας και ανοίγονται μπροστά σας νέοι ορίζοντες και νέες προκλήσεις, που εσείς θα επιλέξετε και θα ακολουθήσετε.

Σας εύχομαι να αγωνιστείτε με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, με υπομονή και ψυχραιμία. Οι εξετάσεις αυτές μπορεί να γίνουν  το εφαλτήριο για μία νέα πορεία στην ζωή σας, αλλά δεν είναι ο μοναδικός και καθοριστικός παράγοντας. Πάντα θα προκύπτουν στον δρόμο σας νέες ευκαιρίες και νέες προκλήσεις. Για αυτό πρέπει να έχετε αισιοδοξία κι ελπίδα στην ψυχή σας!

Επιθυμώ να σας συγχαρώ για όσα έχετε πετύχει μέχρι σήμερα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς σας, γιατί στέκονται δίπλα σας και σας συμπαραστέκονται σε κάθε σας βήμα, μέσα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε, Και ξεχωριστά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς σας, νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές, που με τη διαπαιδαγώγηση και τη διδασκαλία τους σας υποστήριξαν και σας καθοδήγησαν να φτάσετε ως εδώ, στη σημαντική αυτή αναμέτρηση με όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται για να την κερδίσετε.

Να ονειρεύεστε! Και να διεκδικείτε πάντοτε τα όνειρά σας με τόλμη και πάθος, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα! Ευχή όλων μας, να ανταμειφθούν οι κόποι σας με τον καλύτερο τρόπο! Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

 

 

Όλγα Μούσιου Μυλωνά

Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινα