Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ως γνωστόν,  η πολιτεία με Νομοθετική Πράξη ματαίωσε τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του Covid-19.  Ωστόσο ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, έχει διπλό συμβολισμό για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, καθώς σηματοδοτεί τον Ευαγγελισμό της Παναγίας και την Εθνεγερσία του ΄21, γεγονότα άρρηκτα συνδεδεμένα με τις καταβολές και την εθνική μας ταυτότητα.

Ο αγώνας και η θυσία των επαναστατών του ΄21, μας υπενθυμίζει ότι η ομοψυχία και η ενότητα αποτελούν τη διαχρονική ασπίδα του Ελληνισμού, απέναντι σε κάθε απειλή και επιβουλή, καλώντας μας σε διαρκή εγρήγορση για τη διαφύλαξη του μέγιστου αγαθού του ανθρώπου, την ελευθερία.

Αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, που πέτυχαν την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους, αποτελώντας πρότυπα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας, μας εμπνέουν και μας διδάσκουν να αγωνιζόμαστε και να πραγματοποιούμε τους στόχους μας.

Ο φετινός εορτασμός, μας βρίσκει αντιμέτωπους με έναν αόρατο εχθρό που απειλεί την ανθρωπότητα. Είναι η ώρα της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της ομοψυχίας, μπροστά στον κοινό κίνδυνο. Χρέος μας, να διασφαλίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, ώστε να συναντήσουμε το αύριο με μεγαλύτερη αισιοδοξία και προοπτική».