Μήνυμα του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που έχει η κοινωνία μας, για ισότιμη αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας που έχουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ιδιαιτερότητα, οφείλει να γίνει συνείδηση όλων μας, πρέπει να είμαστε – επιτέλους – άνθρωποι όχι μονάχα τις εορταστικές μέρες της περισυλλογής, αφού δεν έχει κανένα νόημα η στήριξή τους μόνο μια μέρα το χρόνο, αλλά κάθε μέρα.

Η Πολιτεία χρειάζεται να σταθεί αρωγός και να προστατεύσει τα άτομα με αναπηρία με συγκεκριμένες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, αλλά και να αποτρέψει την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας, που οδηγεί στην διάλυση του κοινωνικού ιστού εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης.

Η στήριξή τους είναι υπόθεση όλων μας. Με σεβασμό, ευαισθησία και έμπρακτο ενδιαφέρον μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε η ζωή τους να γίνει πιο εύκολη. Οι αξίες μας, το ήθος μας και ο πολιτισμός μας κρίνονται και αξιολογούνται από την ποιότητα της ζωής, από την αξιοπρέπεια της εργασίας και από την αρμονική ενσωμάτωση στην κοινωνία των συγκεκριμένων συμπολιτών μας.

 

 

                                                                           Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας

                                                                           ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ