Μήνυμα του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για την ημέρα της γυναίκας

Η  8η Μαρτίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1977 ως ημέρα της γυναίκας σε ανάμνηση μιας μεγάλης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στη Νέα Υόρκη.  Είναι ημέρα μνήμης για τις γυναίκες που θυσιάστηκαν στο βωμό των ίσων δικαιωμάτων και τιμής για τη σημερινή γυναίκα, μάνα, σύζυγο, εργαζόμενη, τη γυναίκα της προσφοράς.

Επίσης, η μέρα αυτή στέλνει το μήνυμα ότι παρόλη την πρόοδο σε νομοθετικό και πρακτικό επίπεδο, οι γυναίκες είναι ακόμη τα συνήθη θύματα όλων των διακρίσεων και της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα δίνουν καθημερινό αγώνα για να  ανταποκριθούν στους πολλαπλούς ρόλους τους, οικογενειακούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς.

Η γυναίκα είναι η μεγάλη αγωνίστρια της ζωής. Είναι αυτή που γεννά τη ζωή, που υπομένει, που αντέχει στα δύσκολα. Διαχρονικά σε κάθε καμπή της ιστορίας είναι πάντα παρούσα και τις περισσότερες φορές έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά με υγεία,  δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ

Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ