Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου για την 25η Μαρτίου

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Μπιτάκης Άνθιμος, στο μήνυμά του αναφέρει:

Η 25η Μαρτίου είναι ιερή ημέρα για όλο τον Ελληνισμό, καθώς σηματοδοτεί την ανάσταση του ελληνικού έθνους. Παράλληλα, στέλνει διαχρονικά σε όλη την ανθρωπότητα, το μήνυμα ότι ένας μικρός λαός που παλεύει για ιδανικά όπως η ελευθερία και η ανεξαρτησία, μπορεί να αντιμετωπίσει νικηφόρα μια παντοδύναμη αυτοκρατορία. Ένα θρίαμβο ζωής επί του θανάτου, μια νίκη των υπέρτατων αξιών της ελευθερίας και του πολιτισμού επί της σκλαβιάς και της βαρβαρότητας.

Σε μια περίοδο δυσκολιών και νέων προκλήσεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, το δίδαγμά της επανάστασης του 1821, παραμένει επίκαιρο και οφείλει να αποτελέσει έμπνευση για όλους μας, ώστε να μπορέσουμε  ν’ ανταποκριθούμε, στις προκλήσεις του παρόντος. Αυτό το μήνυμα, οφείλουμε να υιοθετήσουμε σήμερα κι εμείς σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε μεγάλες δυσκολίες αν έχουμε ευγενή ιδανικά και αξίες.

Οφείλουμε να βάλουμε μπροστά το εμείς αντί του εγώ, την αλληλεγγύη αντί της αδιαφορίας, την αγάπη και την ενότητα αντί του μίσους και του διχασμού. Είναι το ίδιο μήνυμα που μας στέλνει και η δεύτερη σημερινή λαμπρή εορτή: του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας.

Χρόνια πολλά σε όλους!