Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τη γιορτή της γυναίκας

????????????????????????????????????

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που ζουν στον Δήμο Φλώρινας, αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μικρούς και μεγάλους αγώνες, για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία. Μια ημέρα η οποία δεν είναι μόνο αφορμή για εορτασμούς, αλλά καθιερώθηκε για να θυμίζει πως η γυναίκα, παρά το γεγονός ότι έχει επιφορτιστεί με πολλαπλούς ρόλους, καταφέρνει να ανταποκρίνεται σε όλους συνεισφέροντας σε κάθε τομέα της δημόσιας και οικογενειακής ζωής. Ιδιαίτερα η Ελληνίδα Γυναίκα είναι εκείνη που μέσα σε σκληρούς αγώνες επιβίωσης κράτησε την Οικογένεια,  τις Ηθικές και Θρησκευτικές Αξίες, τον Ελληνικό Πολιτισμό!

Για την αξιοπρέπεια της γυναίκας οφείλουμε, λοιπόν, όλοι να παλέψουμε! Οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά της, τον σεβασμό και την εκτίμηση της κοινωνίας στο πρόσωπό της και να αναδεικνύουμε τη σημαντικότητά της, ειδικά σε μια  περίοδο πολυεπίπεδης κρίσης Δημοκρατίας, όπου τα κοινωνικά και τα έμφυλα δικαιώματα επιβάλλουν περισσότερο αγώνα και περισσότερη εγρήγορση.

Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά, δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.