Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία (φυσικά Βόρεια Μακεδονία)

-Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ και με τίτλο «“Πράσινη” η Καστοριά – Εμβολιασμένοι οι μισοί κάτοικοι» έχει ένα επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας με χρωματισμούς ανά περιοχές βλ. σύνδεσμο εδώ>https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/florina/quot-prasini-quot-i-kastoria-emvoliasmenoi-oi-misoi-katoikoi/

-Δεν γνωρίζω ποιος τον «φιλοτέχνησε» γνωρίζω όμως ότι πάνω από την Φλώρινα το κρατίδιο της Βόρειας Μακεδονίας φαίνετε να είναι γραμμένο ως Μακεδονία και όχι όπως θα έπρεπε μετά την συμφωνία των Πρεσπών και εδώ μπαίνει το ερώτημα: Όταν εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες! αποκαλούμε το κρατίδιο μονολεκτικά Μακεδονία μετά πως έχουμε την απαίτηση αυτοί να το ονομάζουν Βόρεια Μακεδονία που είναι και το σωστό.

-Εφιστώ την προσοχή τόσο σε αυτόν που «φιλοτέχνησε» και έδωσε στην δημοσιότητα τον λανθασμένο επιδημιολογικό χάρτη με την εσφαλμένη μονολεκτική ονομασία του κρατιδίου όσο και την ΕΡΤ να προσέχουν διότι αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν τους γείτονες να «τρίβουν τα χέρια τους από χαρά», διότι στο παρελθόν ξόδεψαν άσκοπα δεκάδες εκατομμύρια για τέτοιου είδους προπαγάνδα γεμίζοντας με πλαστούς χάρτες κάθε σημείο της γης.

Κεντρική ιδέας: Στον πατριωτισμό και την παιδεία του αναγνώστη.

Σπύρος Α. Ηλιάδης

Δημοσιογράφος – Εκδότης